Utelukker ikke en framtid i internasjonal rallysport

Får Johan Kristoffersson blod på tann, og biter godt fra seg i rallyløypa, så skal du ikke se bort ifra at rallycrossverdensmesteren vil kjøre rally mer på permanent basis.

Publisert

Denne uken presenterte han sine formelle rallyplaner for sesongen, ved siden av full serie i verdenscupen WTCR. Det blir Rally-SM for alle pengene. I tillegg er det nå offisielt at han stiller til start i Rally Sweden, selv om det har ligget i kortene ganske lenge.

Johan Kristoffersson. (Foto: Eira Solberg)

Denne uken presenterte han sine formelle rallyplaner for sesongen, ved siden av full serie i verdenscupen WTCR. Det blir Rally-SM for alle pengene. I tillegg er det nå offisielt at han stiller til start i Rally Sweden, selv om det har ligget i kortene ganske lenge.

– Det er jo egentlig bare opp til meg, nå. Det er jeg som må levere. Enkelt og greit, sier Kristoffersson til Parc Fermé om ambisjonene for å kjempe i toppen av det svenske rallymesterskapet.

Enormt støtteapparat

Han viser til sitt store apparat han har rundt seg. Med familieteamet KMS i ryggen, som igjen har sin link til norske EVEN Management som Kristoffersson har vært tilknyttet i flere år.

Den svenske Volkswagen-importøren og Bauhaus-kjeden har vært Kristofferssons viktigste hovedsponsorer i hans bilsportkarriere i mange, mange år. Og i tillegg opprettholder han relasjonen til Solberg-familien - også ettersom Oliver Solberg nå blir en formell del av den svenske satsingen.

– Med alle som står rundt meg, så har man opplegget for å prestere utrolig bra. Ikke minst med Stig Rune Skjærmoen som kartleser. Men det skal kjøres først. Erfaringen min fra rally er fortsatt begrenset, så jeg vet oppriktig ikke hva jeg kan forvente meg av resultater. For meg handler et om å ta store steg som fører og forberede meg mest mulig, sier 30-åringen fra Arvika.

Aldri mett på triumfer

Og han understreker at han aldri har kjørt rally på grus før. Det blir Bergslagsrallyet denne helgen som eneste vinterløpet i SM på snø, før det skal kjøres fem SM-runder på snø.

I tillegg utelukker han ikke at det kan bli flere VM-løp i år.

https://parcferme.no/rallycross/slik-ble-skikarrieren-avgjorende-for-at-johan-er-dobbelt-verdensmester/

– Det kommer mye an på kalenderen, også må vi se an utviklingen. Men jeg skulle gjerne kjørt flere VM-løp. Det finnes en del løp som ikke kolliderer, som kan være et alternativ, men vi har ikke planlagt så langt fram i tid enda, sier Kristoffersson, som totalvant Romjulsrally overlegent på tampen av fjoråret.

For han innrømmer nettopp det - at rally kan være en potensielt vei å gå for framtiden. Selv om han fortsatt har stor tilknytning til bilsport på bane. I år blir det som sagt WTCR, og han har en intensjon om å returnere til Rallycross-VM dersom mesterskapet reddes av elbilene.

– Man blir aldri mett av å vinne, flirer han, på spørsmål om han kunne tenkt seg å ta en «Loeb eller Schumacher» i rallycrossammenheng.

Men han nekter ikke for å ha et alternativ i en internasjonal rallydrøm, hva enn det måtte innebære av WRC 2 og i beste fall WRC.

– Motorsporten generelt er jo litt «halv-skakig» om dagen. Det er umulig å vite hva som blir el og ikke, og vi så hva som skjedde med rallycrossen på bare to måneder. For meg er ikke rally noe «stort nei». Jeg kunne gjerne tenkt meg å holde på med rally utover bare SM-serie. Men det må komme på sikt, og jeg må ha noen års erfaring først.

Le Mans-drømmen

Johan Kristoffersson og Stig Rune Skjærmoen inne på bilcrossbanen på Starmoen under Romjulsrally. (Foto: Sondre H. Sundstuen/SHS Motorfoto)

Ved å prestere i rallyløypa vil Kristoffersson i så fall dyrke sin posisjon som en moderne allround-fører som behersker og vinner det meste han stiller opp i. Fra før har han to VM-titler i rallycross, to STCC-titler, én International Superstars-tittel og én Porsche Carrera Cup Skandinavia-tittel, sistnevnte hvor han i 2012 tok tre titler i tre ulike serier.

Og av alle storløp han drømmer om, så er det også ett løp som står høyt på «bucketlista».

– Ja, det er fortsatt Le Mans. Jeg drømmer om en svensk bil der. Eller kanskje nordisk. Men ja - Le Mans har jeg virkelig lyst til å kjøre en dag, sier den sindige svensken.

Powered by Labrador CMS