Var i ferd med å møte veggen – men nå er verden snudd opp-ned for Andreas

Alt snudde på én helg for Andreas Bakkerud. I helgen starter VM-sesongen og kampen om VM-gullet mer eller mindre på nytt.

Publisert

At årets VM-sesong i rallycross har vært en berg- og dalbane-reise er ikke å ta i. Tvert i mot. Aldri før har mesterskapet svingt så mye og framstått så uforutsigbart som denne sesongen har utviklet seg.

Andreas Bakkerud etter sin første seier på nesten 1000 dager. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

At årets VM-sesong i rallycross har vært en berg- og dalbane-reise er ikke å ta i. Tvert i mot. Aldri før har mesterskapet svingt så mye og framstått så uforutsigbart som denne sesongen har utviklet seg.

Før VM-runden i Canada for en snau måned siden hadde Andreas Bakkerud avskrevet seg selv i gullkampen, mest for å fjerne sitt eget press. Drivakselbruddet i Höljes, kombinert med den voldsomme krasjen i sesongåpningen i Abi Dhabi, fikk det nesten til å vippe over for bergenseren.

– Etter Höljes ga jeg faen i det meste. Ferien jeg tok, den hjalp. Ellers hadde jeg møtt veggen. Og da jeg vant i Canada… Det er rart hvor mye en liten opptur betyr etter så mange nedturer, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Flest andreplasser i VM

Det gikk 980 dager mellom seierne hans. Han klarte seg dermed å holde seg unna den litt beryktede 1000-dagers-grensa. Dog har han bygget seg opp en annen rekord han på en måte ikke vil ha.

– Ja, nå er det jeg som har flest andreplasser i VM. 13 er det av dem nå. Det er flest gjennom tidene. Det er ingen rekord du vil ha, men det viser at du tilhører toppen, sier bergenseren.

Nå vender han altså tilbake til Frankrike og Loheac, banen han var så nær, så nær av å overliste Johan Kristoffersson i fjor. På siste runde i finalen tok Kristoffersson han etter at de valgte å ta alternativsporet på siste runde. Dette til tross for at han kunne tatt alternativsporet tidligere og skånet seg for et angrep fra svensken.

Andreas Bakkerud. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

– Jeg får høre den enda, ja… Det første jeg begynte teammøtet med sammen med mekanikere og ingeniørene - er uansett hvordan denne helgen går, så skal vi ikke rippe opp i fjorårets jokerstrategi. Den har vi lagt bak oss… Men ja, vi får noen påminnelser her nede, humrer Bakkerud.

– Tre brutale løp igjen

Tre løp gjenstår. Han er fem poeng bak Kevin Hansen som leder VM. Men det er Bakkerud om har tjent inn gapet til de svenske brødrene i tet, og sånn sett er i angrepsposisjon og på skuddhold. Det motiverer.

– Det er tre vanskelige og brutale løp igjen, og Riga ser jeg på som svakheten min. Frankrike er en bra bane for meg, og Sør-Afrika er nokså lik de andre, sier Bakkerud.

Han skjønner nesten ikke fortsatt hvordan han plutselig er i posisjon til å kjempe om VM-gull etter kamikaze-løpet i Canada.

– Det snudde fort, gitt. Men liksom, det var høye odds. At Timmy ender på 13. plass, at Niclas ikke kommer til finale etter å ha vært desidert raskest. Og at Kevin scorer mindre enn ti poeng. Den flaksen der, den tar jeg og takker for etter såpass mye uflaks, sier han.

Powered by Labrador CMS