Været stoppet ikke førerne på Rudskogen denne helgen, her fra første finale i de historiske klassene.

Racing-NM:

Vått og vindfullt på Rudskogen – slik gikk den andre NM-runden

Over 200 deltakere fra de nordiske land vant veien til en innholdsrik runde på Norges nasjonalanlegg for bilsport.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Foruten de faste norske klassene i NM, så var det også flust av gjesteklasser. Ikke bare fra Norsk ClubSport og Porsche 944 Cup som faste gjesteklasser utenfor ordinært norsk mesterskap, men også flere utenlandske serier valgte å legge sine runder til denne forsommerhelgen på Rudskogen.

Været var av svært vått kaliber gjennom lørdagen, før det ble vekslende forhold - for det meste tørt - på søndagen. Men samtidig mye vindkast, uten at det la noen demper på årets andre NM-runde i baneracing.

Fra Danmark kom både TCR-serien og DS3-cupen, hvorav vi hadde norsk deltakelse i TCR. Det ble henholdsvis 10.-, 9.- og 8. plass for Didrik Esbjug som eneste norske deltaker i den internasjonale standardbilklassen. Kasper H. Jensen vant samtlige tre finaler. I DS3 ble det også dobbeltseier til unggutten Milan Rytter.

I Norsk ClubSport ble det seier til Jonas Sætran og Frederik Rolfsen, mens det ble dobbeltseier til Espen Stordal i Porsche 944 Cup.

Under følger pallplassene i samtlige i finaler som ble kjørt i NM og norgescup. Øvrige resultater fra alle pass gjennom helgen finner du her.

Jan Øivind Ruud bød som vanlig på spektakulær kjøring med sin illsinte Stealth B7.

3) Rino Rostad, Audi, +11,025

14-årige Storm Gjerdrum imponerte stort under andre finale i GT4-klassen, der han kjørte seg opp fra 14. plass til en kruttsterk andreplass.

3) Isabell Rustad, Peugeot, +4,723

Som vanlig krydde det av bilder i den hitoriske klassen, her med Tor Magne Tjemsland og Mathias Havdal i front som totalvant hver sin finale.