Det meste har handlet om Max Verstappen og Fernando Alonso denne helgen, spesielt fra kvalifiseringen lørdag og helt fram til pallseremonien søndag.

Monaco Grand Prix:

Verdensmesteren i det umulige hjørnet i et sjeldent spektakulært løp i fyrstedømmet

Det ble et av de mest spennende løpene vi har sett i Monaco de siste årene, men med en gedigen strategitabbe av Aston Martin, kunne selv ikke et regnvær to tredjedeler ut i løpet frarøve en suveren Max Verstappen seieren.

Publisert Sist oppdatert

Monaco Grand Prix

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:48:51,980
2) Fernando Alonso, Aston Martin, +27,921
3) Esteban Ocon, Alpine, +36,990
4) Lewis Hamilton, Mercedes, +39,062
5) George Russell, Mercedes, +56,284
6) Charles Leclerc, Ferrari, +1:01,890
7) Pierre Gasly, Alpine, +1:02,362
8) Carlos Sainz jr., Ferrari, +1:03,391
9) Lando Norris, McLaren, +1 runde
10) Oscar Piastri, McLaren, +1 runde

Brutt: Lance Stroll, Aston Martin.

Antall sikkerhetsbiler: 0

Raskeste rundetid: Hamilon (1:15,650)

Driver of the day: Esteban Ocon, Alpine

FORMEL 1: Det så lenge ut som om årets Monaco Grand Prix skulle følge tradisjonen med kjøring i tog fra start til mål – men et regnvær som dro seg innover fyrstedømmet, sørget for at dramatikken ble større enn forventet.

Det var imidlertid Verstappen som tok starten foran Fernando Alonso, og bare eter noen runder hadde han sikret seg ledelse, og kontrollerte tilsynelatende løpet.

– Det er bare å ta av seg hatten for Max Verstappen i dag, han var fantastisk på kvalifisering i går, og han har ikke imponert mindre i dag, så Viaplay-ekspert Henning Isdal fast da nederlenderen vant løpet med nesten 30 sekunder.

Da regnværet kom et stykke ut i været, gikk Aston Martin inn før Max Verstappen, og de fleste var overbevist om at han skulle gå for intermediate. På det tidspunktet hadde flere av førerne allerede vært inne – men av en eller annen grunn valgte teamet å sette mediumdekk på bilen til Alonso.

– Det kunne blitt mer spennende om Aston Martin hadde satt på intermediate på første forsøk, slår Atle Gulbrandsen fast.

Bak Verstappen og Alonso fulgte dagens overraskelsesmann var nok likevel Esteban Ocon som sikret seg en tredjeplass for Alpine.

Powered by Labrador CMS