Verdensmesteren med sterke følelser for bilen i årets siste kvalifisering

Lewis Hamilton var overlegen på siste sektor av banen. Etterpå var han mest opptatt av å fokusere på hvor mye bilen har betydd for ham.

Publisert

Som vanlig skulle begge Mercedes-gutta kjempe om pole position i årets siste Formel 1-løp, og til slutt var det egentlig bare Sebastian Vettel som kunne utfordre dem godt nok.

Lewis Hamilton. (Foto: Steve Etherington)

Som vanlig skulle begge Mercedes-gutta kjempe om pole position i årets siste Formel 1-løp, og til slutt var det egentlig bare Sebastian Vettel som kunne utfordre dem godt nok.

Og det så lenge ut til å gå Vettel sin vei på det aller siste forsøket i Q3. Så - i siste sektor glapp det. Fra å ligge med grønne tall i både første og andre sektor, så var han tre tideler bak Hamilton i mål - som dermed tok karrierens 83. pole position, og hans fjerde på siste fem løpshelgene. Også Valtteri Bottas snek seg foran Vettel i mål.

Etterpå var Hamilton mer opptatt av å hylle bilen som han har vunnet 10 løp med og tatt 11 pole positions med. For det er ingen tvil om at Mercedes har vært det desidert beste teamet med den totalt sett beste bilen over sesongen - noe de markerte ved å sikre konsturktørtittelen i Brasil for to uker siden.

– Jeg har aldri følt meg så nær en bil som denne vi har kjørt i år. Derfor er det litt emosjonelt for meg å kjøre en siste kvalifisering med akkurat denne bilen. Ingen følelse er bedre enn at du virkelig kan satse alt du kan, sa Hamilton, mens han på sedvanlig vis takket både fans og team i intervjuet med F1-profilen David Coulthard.

Red Bulls Max Verstappen hadde denne helgen siste mulighet til å bli tidenes yngste «pole-sitter». Men nederlenderen leverte en heller svak kvalifisering og ble sist av sesongens seks overlegne førere i de tre beste teamene. Dermed beholder Sebastian Vettel denne rekorden inn til videre, som han tok i Italia i 2008, i en alder av 21 år, to måneder og 11 dager.

Powered by Labrador CMS