Ingen over, ingen ved siden. Til tross for at Ferrari hadde all støtte på hjemmebane som de kunne få, så fortsetter altså Max Verstappen å være i det totalt uslåelige hjørnet.

Italia Grand Prix:

Verstappen og Red Bull skrev Formel 1-historie i Ferraris lekegrind

Oksen er forstatt sterkere enn hesten, men likevel var det Ferrari-gutta som virkelig satte farge på hjemmeløpet deres.

Publisert Sist oppdatert

Italia Grand Prix

1) Max Verstappen, Red Bull
2) Sergio Perez, Red Bull
3) Carlos Sainz jr., Ferrari
4) Charles Leclerc, Ferrari
5) George Russell, Mercedes
6) Lewis Hamilton, Mercedes
7) Alexander Albon, Williams
8) Lando Norris, McLaren
9) Fernando Alonso, Aston Martin
10) Valtteri Bottas, Alfa Romeo

Brutt: Yuki Tsunoda, Esteban Ocon.

Antall sikkerhetsbiler: Ingen.

Raskeste rundetid: Piastri (1:25,072)

Driver of the day: Carlos Sainz jr.

FORMEL 1: 15 runder tok det før Carlos Sainz jr. måtte kapitulere for Max Verstappen. Spanjolen leverte en kanonkvalifisering og hadde beste startspor, og holdt godt unna for årets suverene mesterskapsleder i Formel 1-mesterskapet.

Godt over halvveis i løpet tok også Sergio Perez forbi seg Ferrari-duoen Sainz og Charles Leclerc, som til slutt ble liggende i en beintøff kamp om den siste pallplassen. Og ingenting var avgjort før siste runde mellom Sainz og Leclerc, der sistnente også fikk streng beskjed fra teamet om i å ikke ta noen stor risiko.

Like etterpå, inn mot den siste runden, bremset Leclerc for sent og holdt på å ta med seg lagkameraten i et potensielt sammenstøt, men de slapp med skrekken. Likevel var det Sainz sin tur til å stå på seierspallen, og med det ble dette også hans første pallplass for sesongen.

Men løpet vil likevel huskes for Max Verstappens historiske bragd. Nederlenderen sikret med dette sin tiende seier på rad, og hans 12. seier for sesongen av totalt 14 løp. Men ingen annen har tatt så mange seire på rad som det Verstappen nå har gjort, og det er bare tid og formaliteter som gjenstår før 25-åringen har sikret sitt tredje VM-gull i Formel 1 på rad. 

Powered by Labrador CMS