Vettel og Hamilton tar hverandre i forsvar etter Canada-fadesen

Intet ondt blod personlig mellom VM-rivalene etter at Sebastian Vettel fikk fratatt en mulig seier på juryrommet.

Publisert

Alt skjedde altså i den fjerde svingen på den 48. runden under Canadas Grand Prix. Sebastian Vettel mister kontrollen og sklir ut på gresset, kommer seg ut på banen igjen og er svært nære ved å kollidere med Lewis Hamilton.

Selv om Sebastian Vettel står på sitt, tar han her til orde for å forsvare Lewis Hamilton fra publikumsbuingen på seierspodiet. (Skjermdump: F1 TV)

Alt skjedde altså i den fjerde svingen på den 48. runden under Canadas Grand Prix. Sebastian Vettel mister kontrollen og sklir ut på gresset, kommer seg ut på banen igjen og er svært nære ved å kollidere med Lewis Hamilton.

I mellomtiden hadde rivalene kjempet en knallhard kamp hvor Hamilton hele veien hadde ligget på girkassa til Vettel, uten å ta seg forbi. Vettel forsvarte posisjonen sin, men fikk senere beskjed om at dommerne hadde gitt ham en fem-sekunders tidsstraff som legges på tiden etter løpet.

Vettel passerte målstreken først, vel vitende om at Hamilton hadde cruiset bak uten å risikere et tidstap på fem sekunder. Vettel var i harnisk, nektet å parkere sammen med Hamilton og tredjemann Leclerc, og stakk også fra det obligatoriske TV-intervjuet umiddelbart.

Reagerer på Hamilton-buing

Her er hendelsen som ble det store samtaleemnet underveis og etter Canadas Grand Prix søndag kveld. (Foto: LAT Images/Mercedes)

Senere dukket han opp i forbindelse med pallseremonien, og i et nytt intervjuforsøk sammen med både Vettel og Hamilton, begynte publikum å bue unisont mot Hamilton. Det fikk Vettel til å reagere.

– Det er ikke riktig å bue på Lewis. Han så hva som skjedde, men det er ikke han man skal bue på. Da kan man heller bue på disse latterlige avgjørelsene, sa Vettel før han gikk fra pallen.

Verdensmesteren fra 2010 til 2013 uttrykker videre etter løpet at måten han ble straffet på strider mot all kjærlighet og lidenskap til Formel 1-sporten, hvor han mener at en slik hendelse må sees på som en incident framfor en straffbar handling.

– Det er dette som er racing, og gamle Formel 1-førere og folk på tribunen er enig i dette. Jeg liker ikke slik det er blitt nå. Vi høres alle ut som advokater om vi bare skal snakke korrekt språk. Dette er feil. Dette er ikke den sporten jeg ble forelsket i da jeg selv så på, sa Vettel.

– Ville gjort det samme

Selv om Hamilton fra sin posisjon ikke protesterte nevneverdig på dommeravgjørelsen, så tar han likevel Vettels handlinger i forsvar. Den regjerende verdensmesteren er sikker på at han ville gjort akkurat det samme selv.

– Jeg har sett reprisene, og vi er åpenbart nære hverandre. Det jeg kan si er at hvis jeg selv var i ledelse, hadde gjort en feil og sklidd ut, så ville jeg mest sannsynlig gjort akkurat det samme. Alt skjer så fort, og du forsøker bare å beholde posisjonen din. Og når jeg sier at jeg ville gjort det samme, så ville jeg prøvd å presse ham ut også.

Lewis Hamilton leder nå VM med 162 poeng, 29 poeng foran Valtteri Bottas og 62 poeng foran Sebastian Vettel.

Powered by Labrador CMS