VM-tittelen sikret to runder før slutt - i år som i fjor

Nervøs Max Verstappen holdt unna for sin andre seier for året, men et svakt løp fra Lewis Hamilton hindret ham ikke fra å sikre sin femte VM-tittel.

Publisert

Med det sikret Max Verstappen sin femte VM-seier i Formel 1 etter å ha ledet fra start til mål med unntak av pitstop-periodene.

Lewis Hamilton gratuleres av årets tittelutfordrer Sebastian Vettel foran tusenvis av fans i Mexico. (Skjermdump: Viasport 1)

Med det sikret Max Verstappen sin femte VM-seier i Formel 1 etter å ha ledet fra start til mål med unntak av pitstop-periodene.

21-åringen startet fra andre startspor side om side med lagkamerat Daniel Ricciardo, men fikk en knallstart og kom først ut. Siden var det ingen som var i nærheten av Verstappen, som i år som i fjor sikret en noe overlegen seier på en bane han åpenbart stortrives på.

– Starten var nøkkelen. Teamet har gjort en strålende jobb, mens bilen fungerte bra og vi hadde de riktige dekkene, sier Max Verstappen.

Vettel måtte vinne

Sebastian Vettel tok andreplassen, Kimi Räikkönen fulgte etter på tredjeplass, mens Lewis Hamilton endte nede på en fjerdeplass etter at han slet voldsomt med dekkslitasje og på ingen måte viste noe vinnertempo.

Men så lenge Sebastian Vettel ikke vant løpet, og Hamilton holdt seg bedre enn syvendeplass, så var det bare oppskriftsmessig at VM-tittelen skulle gå til Lewis Hamilton. På samme bane i samme løpshelg som i fjor, så sikrer altså Hamilton tittelen under Mexicos Grand Prix - to runder før slutt. Hans femte VM-tittel i karrieren siden den første som kom for 10 år tilbake. 

– Vi har jobbet så hardt over mange år. Jeg er så takknemlig. Vi har hatt en tøff oppvekst, men jeg har vært en Mercedes-gutt siden jeg var 13 år. Dette er en helt utrolig følelse, og det føles surrealistisk. Løpet var horribelt, og jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg ville bare få bilen i land, sier en lettet og glad Hamilton til reporter David Coulthard.

Mexicos Grand Prix skulle også ende med det miserable slaget for Daniel Ricciardo. Årets store ulykkesfugl fikk en god oppmuntring i form av bestetid på kvalifiseringen og pole position. Og det så lenge ut til at Ricciardo klarte å holde unna for Sebastian Vettel da han nok en gang måtte parkere bilen med tekniske problemer.

Australieren, som har kun to løp igjen for Red Bull før han går til Renault for neste sesong, står med rekorden for flest brutte løp denne sesongen. I hele åtte av 19 løp har Ricciardo endt på bruttlista etter motorproblemene som oppstod i Mexico.

Verstappen agerte umiddelbart

Motorproblemene som Ricciardo pådro seg skapte også svært nervøs spenning for Verstappen, som har blitt kjent for å være nådeløs mot motorleverandør Renault når det kommer til manglende holdbarhet.

Med en gang han så lagkameraten sin parkert utenfor banen med ødelagt motor, gikk meldingen umiddelbart over på teamradioen om at motoreffekten måtte skrus ned for ikke å risikere at han selv pådro seg samme problemer.

Dette fikk han raskt gehør for, og Verstappen og Red Bulls Renault-motor holdt unna de siste rundene. Dermed sikret Verstappen sin andre seier for året etter Østerrikes Grand Prix tidligere i år - og hans femte seier i karrieren etter den første som kom i Spanias Grand Prix 2016.

– Utrolig synd for Daniel i dag. Vi ville klart dobbeltseier, eller i det minste begge på pallen, sier Verstappen.

Powered by Labrador CMS