Audis gest til Andreas - fikk eksklusivt innblikk hos fabrikken

Han har vært Ford-gutt på sin hals siden han ble født, men nå renner det stadig mer Audi-olje i årene til Andreas Bakkerud.

Publisert

Mye reise til tross, så har oppladningen til Rallycross-VM i Belgia vært av det mer rolige slaget for Andreas Bakkerud. Først fikk han oppleve Mattias Ekströms DTM-avslutning på nært hold mens han også har blitt tatt varmt imot av Audi-fabrikken flere områder.

Andreas Bakkerud på besøk hos Audi i Tyskland, en ny og spennende opplevelse for bergenseren. (Foto: Audi Communications Motorsport)

Mye reise til tross, så har oppladningen til Rallycross-VM i Belgia vært av det mer rolige slaget for Andreas Bakkerud. Først fikk han oppleve Mattias Ekströms DTM-avslutning på nært hold mens han også har blitt tatt varmt imot av Audi-fabrikken flere områder.

I Ingolstadt fikk Bakkerud stifte bekjentskap med mer enn 2,7 kvadratkilometer med bilfabrikk, noe som tilsvarer mer enn 700.000 kvadratmeter større areal enn hele Monaco til sammen.

2400 biler om dagen

– Her kan jeg se for meg å være i mange år ja, smiler Andreas Bakkerud, som også i disse dager er i ferd med å bosette seg i München.

Han er ansatt av svenske EKS, men med et nært samarbeid til Audi Sport og Audi-fabrikken så kommer Bakkerud til å få flere arbeidsoppgaver og andre forpliktelser enn bare å kjøre fort i fire omganger og to finaler 12 ganger i året.

Og Audi ville ta Bakkerud godt imot ved å vise ham eksklusivt rundt i fabrikken. Det fikk bergenseren til å måpe.

– Tenk deg, hver dag så går det 2400 nye biler ut herifra. Tenk deg all logistikken som kreves. De produserer altså 100 biler i timen, mens det sies at det brukes 1000 timer å bygge én rallycrossbil. Nå er det selvfølgelig litt andre forutsetninger, men ja - dette var en kul opplevelse, sier Bakkerud.

Han er svært takknemlig overfor måten han er blitt tatt imot på hos sin nye arbeidsgiver.

– Mattias har alltid hatt stor respekt innad i Audi Sport og Audi-fabrikken, så det føles veldig fint å kunne komme inn i systemet på denne måten.

2400 biler ut av samlebåndet hver eneste dag - det fikk Andreas Bakkerud til å måpe. (Foto: Audi Communications Motorsport)

Enormt anlegg

I tillegg fikk han selvfølgelig også bli bedre kjent med Audi Sport og bli bedre kjent med historien til den tyske fabrikken.

– De har jo en enorm historie bak seg, spesielt med baneracingbilene. Men det var også kult å se de historiske rally- og rallycrossbilene deres. Det er mange år med historie i veggene her, og alle har vel et forhold til Sport Quattroen, sier han.

Arealet er som nevnt gigantisk. Bare produksjonshallen er 1,2 kilometer lang og 500 meter bred. Det ble en lang dag og mye trasking for 26-åringen.

– Bare på den guidede turen endte vi vel opp med 15.000 skritt, flirer han.

De siste dagene har han slappet av for å lade opp til VM-runden i Belgia. Et løp han ser fram til, men et sted han ikke har statistikken på sin side.

– Det er vel banen jeg totalt sett har dårligst snittresultater på, så det gjelder å holde bunnivået oppe og ikke ta for store sjanser, sier han.

Dokumentasjon til sin egen YouTube-serie er viktig, selv om det også var flere områder hvor Bakkerud ikke fikk lov til å filme. (Foto: Audi Communications Motorsport)

I Andreas Bakkeruds egen YouTube-serie #BakkerudLIFE kan du også oppleve rundturen hans hos Audi-fabrikken. Sjekk videoinnslaget under:

Powered by Labrador CMS