Det ble ingen palljubel for Andreas Bakkerud denne helgen, her bak Travis Pastrana.

Bakkerud utenfor pallen i begge løp etter straff

Andreas Bakkerud måtte se pallplassen glippe lenge etter at løpet var over.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Etter tre måneders opphold var det denne helgen igjen duket for Nitrocross med Andreas Bakkerud til start. Denne gangen var det en dobbeltheader fra Phoenix som sto på programmet.

Natt til lørdag norsk tid ledet Bakkerud sin semfinale, men et sammenstøt med Kevin Eriksson sørget for at nordmannen ble sendt ut på en ufrivillig piruett og fullførte som nummer tre. Dermed måtte han gjennom «sistesjansen» for å sikre en finaleplass, og en tredjeplass der sørget for at han måtte starte som nummer syv i finalen.

Tross et vanskelig utgangspunkt avanserte Bakkerud i feltet og han kunne i utgangspunktet juble for en imponerende tredjeplass, men så skulle dommerne si sitt. En hendelse der Bakkerud tilsynelatende presset ut Kevin Eriksson sørget for en to plassers straff og følgelig en femteplass i løpet. Travis Pastrana som kom først over mållinjen fikk også en to plassers straff, og det var til slutt Fraser McConnell som vant løpet.

Søndag var det nye muligheter for Bakkerud og konkurrentene, og denne gangen startet han som nummer fem i finalen. Det ble ingen pallkamp i helgens andre løp, og bergenseren kom i mål som nummer seks. Bakkeruds svenske teamkamerat Robin Larsson vant løpetm og i mesterskapet er det Kevin Eriksson som leder an foran Robin Larsson og Andreas Bakkerud.

Neste løp på programmet er en ny dobbeltheader på Glen Helen Raceway 9. og 10. desember, før sesongen avsluttes med løp i Calgary i Februar og en konkluderende dobbeltheader i Las Vegas i mars.

PS: Denne helgen ble også kalenderen for 2024/2025-sesongen annonsert, den vil bli som følger:

7.-8. september 2024: Richmond Raceway

4.-5. oktober 2024: Utah Motorsports Campus

15.-16. november 2024: Wild Horse Pass Motorsport Park

11.-12. januar 2024: Glen Helen Raceway

31.januar - 1. februar 2025: Calgary Stampede Park

28.februar - 1. mars 2025: Las Vegas Strip