Ole Christian Veiby, her sammen med teamkamerat og nylig kronet verdensmester Johan Kristoffersson.

Rallycross-VM:

Veiby avsluttet VM-sesongen med årsbeste

Fortsatt mangler seieren, men Ole Christian Veiby kunne avslutte betraktelig bedre enn hva han ellers har fått til i Rallycross-VM denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Lørdag glapp pallplassen i det teamkamerat Johan Kristoffersson kjørte inn til sitt sjette VM-gull under finalehelgen i Hong Kong. Søndag fikk Veiby revansjert seg i feltet som nå består av de identiske RX2e-bilene Zeroid X1 etter Lydden Hill-brannen som midlertidig bannlyste de elektriske Supercars-bilene.

Med to femtetider i de første omgangene ble det en andretid i tredje og siste omgang, og andreplass ble det også i semifinalen bak årets bronsevinner Niclas Grönholm. Det betød andre ledd i finalen, hvor han hadde en god start og kom seg rett opp til andreplass bak teamkamerat Kristoffersson inn i første sving.

Resten av finalen forløp seg uten nevneverdig dramatikk, og med en trygg og solid andreplass kunne Veiby konstatere at årsbeste resultat var et faktum. Han har kun én pallplass tidligere i år, den kom under VM-runden i Höljes i Sverige, den foreløpig siste VM-runden som er kjørt med de ordinære elektriske bilene i Rallycross-VM.

Lørdagens vinner Kevin Hansen røk ut i semifinalen, men sikret seg likevel nok poeng til å sikre sølvmedalje, hans andre VM-medalje etter bronsen han tok i 2019.

Spektakulære scener når Rallycross-VM gjestet Kina og Hong Kong for første gang i historien denne helgen. Ole Christian Veiby innerst til høyre i bildet.
Powered by Labrador CMS