Frank Tore Larsen.

Får gåsehud av Petters comeback i rallybilen

Frank Tore Larsen tenkte tilbake på togturen til Spydeberg i november 2003 da han så hvem som plutselig hadde meldt seg på den svenske EM-runden i rally.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: For det er alt annet enn en selvfølge at en som har gått gradene fra grasrota i norsk rallysport, med Petter Solberg som den store helten helt siden barndommen, plutselig får måle krefter på helt like vilkår med idolet fra de tidlige tenårene.

RALLY: For det er alt annet enn en selvfølge at en som har gått gradene fra grasrota i norsk rallysport, med Petter Solberg som den store helten helt siden barndommen, plutselig får måle krefter på helt like vilkår med idolet fra de tidlige tenårene.

Men for Frank Tore Larsen blir dette altså en realitet.

– For meg ble det et litt sånn gåsehudøyeblikk. Jeg var på jobben, så var det en kollega som sa til meg at han gjorde comeback. Jeg visste ikke hva det var da, men han skulle akkurat kjøre akkurat dette løpet. Så da tenkte jeg bare «shit, nå skal jeg få konkurrere MOT Petter», sier Frank Tore Larsen til Parc Fermé.

Hyllet Petter i hjembygda

Ikke bare står de på samme startliste under Royal Rally of Scandinavia 13.-15. juni, men de stiller attpåtil opp i identiske biler. Dermed er de tekniske forutsetningene helt like mellom to generasjoner rallymestere fra Norge. Og det er jo noe Frank Tore gjerne skulle fortalt den 12 år gamle utgaven av seg selv at ville skje en gang i fremtiden.

– Det fikk meg til å tenke tilbake på da jeg satt på toget på vei til Spydeberg i 2003, for å se han på scenen. Og nå skal jeg få kjøre mot han i helt lik bil, sier Larsen og henviser til hjemkomstfesten i november 2003 da over 10.000 mennesker samlet seg i Spydeberg sentrum for å hylle den nybakte verdensmesteren.

De siste årene har Frank Tore vært den klart beste føreren fra det norske mesterskapet i rally, og han viste lovende takter under EM-runden i Sverige i fjor hvor han kjempet om en pallplass før det endte med totalvrak på lørdag.

Tviler på Petters rattrust

I år skal Steinberg-karen satse på tre EM-runder, og høydepunktet blir naturlignok «sesongstarten» i Värmland på andre siden av grensen. Mindre stort blir det altså ikke over at han får møte barndomshelten, selv om forutsetningene har forandret seg siden den gang;

Frank Tore som en ubestridt toppfører i Norden som atter en gang er å regne med i pallkampen i Sverige, mens Petter til tross for en helt unik erfaring og fartstid i rallysporten ikke har vært en aktiv rallyfører siden 2012, med få innhopp i mellomtiden.

– Jeg ser han sier at det er for gøy. Men Petter Solberg er Petter Solberg. At han stiller med mye rattrust, det tviler jeg på. Jeg tror han kommer til være ganske godt forberedt og holde et bra tempo. I den grad folk blir overraska, så tror jeg han kommer til å være med og sette gode tider. Jeg tror ikke han kommer til å bli noe listefyll, sier Frank Tore.

Flere kjente navn blant den nordiske fansen har også meldt sin ankomst. Mads Østberg kjører som nevnt full sesong, og i Junior-EM har vi Jørgen Eriksen som fast kartleser for svenske Calle Carlberg som hevder seg i toppen.

Norske kartlesere er med

Og i toppklassen har andre interessante navn nå dukket opp med svensk bakgrunn. Det svenske stjerneskuddet Isak Reiersen skal måle krefter mot europaeliten, og Johan Kristoffersson er tilbake igjen i et grusrally for første gang på mange år - med norske Stig Rune Skjærmoen som kartleser i deres Volkswagen Polo R5.

Ole Christian Veiby stiller etter alle solemerker ikke til start, mens fjorårets vinner Oliver Solberg ikke har gitt noen tydelige signaler verken for eller imot om han kommer til å kjøre hjemmeløpet.

– Jeg tror Oliver kommer. Jeg vet ikke, men jeg tror jo det. Når faren hans plutselig skal kjøre, og han ikke kommer. Nei, det er ganske trolig at han kommer, mener Frank Tore.

Powered by Labrador CMS