Petter Solberg var i perlehumør under testingen av R5-bilen sin i vinter. Nå skal han i aksjon igjen også i løp.

Petter Solberg gjør comeback:

– Målet er å lage show

I sommer blir Petter Solberg igjen å se i aksjon på skogen. 

Publisert

RALLY: Over 1700 dager har gått siden Rally Wales i 2019 da Petter Solberg satte et foreløpig punktum ved å ta løpsseier i WRC 2. Denne sommeren er han tilbake på startstreken under den svenske EM-runden fra 13. til 15. juni. 

RALLY: Over 1700 dager har gått siden Rally Wales i 2019 da Petter Solberg satte et foreløpig punktum ved å ta løpsseier i WRC 2. Denne sommeren er han tilbake på startstreken under den svenske EM-runden fra 13. til 15. juni. 

– Bilen roper på meg hver gang jeg er i verkstedet mitt. Det er som om den trygler meg om å bruke den. Og det kan man jo ikke bare ignorere, uttaler Petter Solberg.

Avslo tanken i vinter

I vinter var Parc Fermé til stede da Petter Solberg dro frem både hjelm, kjøredress og R5-bilen for testing i de svenske skoger. Hva han egentlig forbedrede seg til ville han ikke si noe om den gangen, men han avslo at det var Royal Rally som sto på planen. 

– Royal Rally da? Er det noe å sikte mot?

– Nei, det tviler jeg på. Det er for stort løp, vet du, sa Spydeberg-mannen til Parc Fermé.

Om han har ombestemt seg eller bare var hemmelighetsfull vites ikke, men han stiller i alle fall til start under den svenske runden som nå kjøres på barmark og i EM etter at den svenske VM-runden ble flyttet nordover. 

Kjører ikke for seier

I fjor ble det seier for Oliver Solberg. Denne gangen er det pappa Petter som skal ratte samme bil.

I kartleserstolen blir det et ferskt samarbeid med svenske Jonas Andersson. Bilen er den samme som Oliver vant løpet med i fjor, familiens Volkswagen Polo GTI R5. 

Det gjør dog ikke at veteranen går for seier i comebacket. 

– Jeg starter ikke løpet for å vinne. Målet er å lage show og nyte kjøringen. Vi vet at det er veldig mange raske førere i Rally-EM og at kampen om seier blir beintøff. Det nærmer seg fem år siden sist jeg kjørte løp. Det er ikke bare å slå på farten som er i mesterskapet etter så lang tid borte.

Uansett er han glad for å bidra til arrangementet som til nå har blitt betegnet som en stor suksess- 

– Prioriteten er å kjøre bilen, smile og gi noe tilbake til rallyfansen. I fjor jobbet vi hardt for å hjelpe arrangøren med å bygge opp dette arrangementet, og dette er fortsettelsen. Vi benytter enhver anledning til å bidra for rallysporten, fortsetter Solberg,

Royal Rally of Scandinavia kjøres fra 13. til 15. juni, og det ventes at Solberg vil være en av flere nordmenn til start. 

Powered by Labrador CMS