Formel 2, Abu Dhabi - hovedløp:

Gull til Pourchaire – Dennis avsluttet med grei poengfangst

Dramatisk avslutning for Formel 2-sesongen uten relativt stor betydning til syvende og sist.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det ble seier til pole-sitter Jack Doohan, som med det også klatret opp til bronseplassen sammenlagt med overlegen kjøring denne helgen. Australieren så vi heller ikke så mye til gjennom søndagens hovedløp.

I midlertid var det naturlig nok størst fokus på Theo Pourchaire og Frederik Vesti i kampen om gullmedalje. Pourchaire gjorde helgen vanskeligere for seg selv med en svak 14. plass på kvaliifseringen, men Vesti heller ikke imponerte nevneverdig med en 9. plass.

Etter lørdagens sprintseier var differansen 16 poeng i favør Pourchaire. Dermed var rammen satt og Vesti måtte levere et nytt kanonløp mens Pourchaire måtte få trøbbel skulle mesterskapet snu. Men det hjalp ikke for Vesti, til tross for tapper kjemping med en alternativ strategi enn sin franske rival, og løpet kunne avsluttet ordentlig galt i en hendelse med Zane Maloney i siste sektor på siste runde, der Maloney snurret og mistet tredjeplassen, mens Vesti spratt opp i lufta over kerbsen og holdt på å kjøre av.

I stedet berget dansken tredjeplassen i løpet, men det var Pourchaire som forseglet gullet med det som ble en femteplass i løpet.

Med norske briller var det en sterk start umiddelbart for Dennis Hauger, men i intens kamp mot Ayumu Iwasa og Zane Maloney så falt han ned fra fjerde til sjetteplass igjen. Etter dette fortsatte det som det ofte har vært, med svakere tempo på softdekkene, og Hauger klarte ikke avansere noe i feltet.

Strategien var dog vellykket med et godt pitstopp og avansement på noen av konkurrentene under pitstoppet, men totalregnskapet viste likevel at han mistet flere plasseringer enn han tjente. Det ble til slutt en helt kurrant syvendeplass etter at han ble forbikjørt av Arthur Leclerc på friske softdekk helt på tampen av løpet, og med det gikk Dennis også forbi Richard Verschoor i sammendraget og blir da nummer åtte sammelagt i årets Formel 2-mesterskap.

– Det var et vanskelig løp, små marginer som utgjorde forskjellen på en pallplass og syvende plass. Jeg hadde understyring med soft dekkene i begynnelsen av løpet og det var vanskelig å avansere i feltet. Nå er det fokus på neste år, arbeidet med å forberede 2024 begynner allerede onsdag med 3 dagers testing her i Abu Dhabi, uttaler Hauger.

Powered by Labrador CMS