Sondre Evjen.

Endelig får Sondre Evjen VM-debuten:

– Jeg må bare nyte det

I fjor sommer gikk VM-sjansen opp i røyk. Denne helgen finner vi omsider Sondre Evjen til start på det øverste nivået. 

Publisert

RALLYCROSS: Denne helgen ruller omsider årets Rallycross-VM i gang. Til start finner vi ikke bare en nordmann ved Ole Christian Veiby, men kvoten er doblet ettersom Sondre Evjen også er på plass. 

RALLYCROSS: Denne helgen ruller omsider årets Rallycross-VM i gang. Til start finner vi ikke bare en nordmann ved Ole Christian Veiby, men kvoten er doblet ettersom Sondre Evjen også er på plass. 

Egentlig skulle Evjens VM-debut komme i fjor sommer, men den muligheten gikk opp i røyk da den famøse storbrannen på Lydden Hill førte til full stans. 

Men nå er han altså klar til dyst. Det til tross for at det ikke akkurat har blitt mye kjøring de siste par årene. 

– Jeg må bare nyte det og samtidig få mest mulig ut av det ved å få flest mulig runder uten å gjøre noen dumme valg. Også må jeg kjenne litt på det. Jeg har ikke konkurrert siden Grenland i fjor, og før det var det tilbake til 2022 så det har vært veldig lite kjøring på det nivået her. Så det blir nok noen morsomme overraskelser i de første heatene tenker jeg med biler rundt seg hele tiden, forteller Sondre Evjen til Parc Fermé.

Spesielt med Höljes

Også i år blir det en nordmann å finne i Kristoffersson Motorsports elbil.

Sjansen kommer i Kristoffersson Motorsports elbil hvor det er plass ettersom Johan Kristoffersson og Ole Christian Veiby i år skal kjøre med forbrenningsmotor. 

– Jeg er veldig glad for å få den muligheten jeg har nå og bare få oppleve det å kjøre VM.

Om det kommer flere muligheter enn denne er foreløpig uvisst. 

– Det kommer litt an på hva teamet tenker videre, hva de ønsker og hva de er villige til å hjelpe til med egentlig. 

Uavhengig om det blir en av flere eller den eneste sjansen han får er det en stor glede at det skjer på selveste Höljes. 

– Det er jo litt av grunnen til at vi tok muligheten og hadde et så stort ønske om å få det til. Det hadde ikke vært det samme å kjøre i Belgia for eksempel. Höljes er noe eget. Det er ekstremt krevende, men det er gøy når det går bra. 

Elbil vs. Fosilbil

I år er det altså åpent for både el- og forbrenningsbil i VM-sirkuset. Tross litt skepsis på forhånd var det forbrenningsbilene som var raskest under den innledende testingen. 

– Bensinbilene var bedre enn det de fleste hadde trodd på testene. Johan og Ole Christian var raskest til slutt, så det var nok en positiv overraskelse for de at de var såpass konkurransedyktig så tidlig. 

Evjen forventer følgelig også at hans teamkamerater med bensin på tanken vil være å finne i toppen. 

– Så lenge det er Johan og Ole Christian som sitter i de bilene så kommer de til å være konkurransedyktig uansett, men det blir spennende å se hvordan det slår ut i starten. Det er jo der du gjerne har hatt en fordel med elbilene, men sånn det så ut på dataene blir det ikke store forskjeller i det hele tatt. 

Åpningen for å bringe tilbake bensinbilene har vært godt mottatt blant fansen, men det skaper samtidig en viss tvil rundt om elbilene vil fases ut eller om dette er en midlertidig løsning. Uansett åpner det for å få flere førere til start, noe Evjen selv er et bevis på. 

– Med elbilene var det jo et makstak med tanke på hvor mange batterier som var produsert, så det åpner jo for flere til å kjøre VM. Men samtidig skal du ha en veldig konkurransedyktig bil for å henge med, så det skal bli veldig kult å se nå. Kanskje flere får opp øynene og skjønner at det kan kjøres VM på lik linje som det kan kjøres EM, forteller Evjen. 

Håper på finale

Som nevnt har det ikke blitt mye kjøring de siste par årene, men etter at testingen er overstått er han likevel ikke skremt av nivået. 

– Det er klart, jeg er jo ikke fryktelig langt bak men det er jo noen tideler å hente på de beste. Målet i helgen blir å lære og komme videre, også får vi se hvor det ender opp.

I debuten er Evjen godt fornøyd med en finaleplass, og er man først i en finale kan som kjent alt skje. 

– Du må være rask og du må ha litt flaks. Kommer jeg til en finale i helgen er jeg superhappy med tanke på hvem som stiller til start, slår han fast. 

Powered by Labrador CMS