Lewis Hamilton vant Saudi-arabia Grand Prix 2021. 945 dager senere kunne briten igjen juble for seier.

Lewis Hamiltons emosjonelle retur til toppen

Han har tvilt underveis, men søndag var Lewis Hamilton tilbake på toppen av seierspallen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Før årets Formel 1-sesong fryktet mange fullstendig Red Bull-dominanse. Etter halvkjørt sesong kan vi slå fast at det ikke har blitt tilfelle. 

FORMEL 1: Før årets Formel 1-sesong fryktet mange fullstendig Red Bull-dominanse. Etter halvkjørt sesong kan vi slå fast at det ikke har blitt tilfelle. 

Max Verstappen har riktig nok vunnet syv av løpene, og han leder mesterskapet relativt komfortabelt. Likevel har motstanden vært sterkere, og fem andre førere har også stått på toppen av seierspallen. 

Den siste av de er Lewis Hamilton. For første gang siden Saudi-Arabia Grand Prix 2021 var det briten som kunne juble høyest, og det på hjemmebane.

Tvilte på seg selv

På de myke dekkene holdt Lewis Hamilton unna for konkurrentene mot slutten av søndagens Storbritannia Grand Prix.

Hans 104. Formel 1-seier var i seg selv historisk som den niende på Silverstone. Aldri før har en fører vunnet ni løp på samme bane, aldri før har en fører vunnet løp etter å ha nådd 300 kjørte løp og han er den eldste løpsvinneren i dette århundre. 

Likevel betyr seieren så mye mer enn noen brutte rekorder for Lewis Hamilton. 

– Jeg klarer ikke å slutte å gråte. Siden 2021 har jeg stått opp hver dag for å kjempe, for å trene og for å jobbe så hardt jeg kan med dette fantastiske teamet, sa Hamilton etter målgang. 

Tross all suksessen har Hamilton innrømmet at han har hatt dager der han har tvilt på om han fortsatt kan levere på nivået som kreves.

– Det har definitivt vært dager hvor jeg ikke følte jeg var god nok og jeg ikke følte at jeg ville komme tilbake til der jeg er i dag, men det viktige er at jeg hadde fantastiske folk rundt meg som fortsatte å støtte meg, sa Hamilton.

– Noen ganger trenger du bare en påminnelse, men han vet at han har det. Og for en enorm selvtillitsboost i dag, sa far Anthony Hamilton til F1TV etter løpet. 

Mercedes i toppen

Og selv om Hamilton kun har 12 løp igjen for Mercedes før han skifter beite og ikler seg Ferraris farger var det ingen tvil om at det betydde mye å igjen vinne på hjemmebane sammen med nettopp Mercedes. 

– Jeg ville vinne denne for de for jeg elsker de. Jeg verdsetter de og alt det harde arbeidet de har lagt ned gjennom årene så mye, sa han.

Toto Wolff er en av mange i Mercedes med grunn til å smile etter to seiere på rad.

Mercedes har slitt de siste sesongene, men nå har de altså vunnet to løp på rad. Russells seier var riktig nok av det heldige slaget, men Hamiltons seier på Silverstone var fullt fortjent på alle vis. 

Toto Wolff var naturlig nok strålende fornøyd med Hamilton som har stått på pallen i 12 av 13 løp på Silverstone sammen med Mercedes. 

– Du kunne ikke ha skrevet et bedre farvel Storbritannia Grand Prix etter 12 år, det var fantastisk. Det er det siste Storbritannia grand prix sammen og avslutningen er som et eventyr, sa Wolff til Sky Sports. 

Formel 1-sesongen ruller videre om to uker med en dobbelt-header på Hungaroring i Ungarn og Spa i Belgia før sirkuset tar sommerpause i august.

Powered by Labrador CMS