Sergio Perez og Helmut Marko.

Uro i Red Bull:

– Mer enn bare rykter

På tampen av en overlegen sesong er det ikke det sportslige som står i fokus hos Red Bull. Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen tror det ligger mer i spekulasjonene som nå går rundt teamet enn medienes behov for å ha noe å skrive om.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Selv om Red Bull allerede har vunnet både fører- og konstruktørmesterskapet er det uro i teamet med fem løpshelger igjen av årets Formel 1-sesong.

Etter at Nyck de Vries forsvant ut av AlphaTauri i sommer var der duket for Daniel Ricciardos retur til griden. Allerede da begynte spekulasjonene om at Ricciardo skulle bruke denne sesongen til å «varme opp» før han tok Perez sin plass neste sesong, og diskusjonen har ikke akkurat roet seg ned etter at Liam Lawson viste seg som en åpenbar kandidat til å ta over et ledig sete i AlphaTauri.

Perez under press

Perez har ved flere anledninger blitt konfrontert med ryktene som går rundt hans egen fremtid i sporten, og Red Bull-føreren gjør det fra sin side klart at han ikke er ferdig. 

– Som alltid er det masse rykter, men ja, jeg tror alle i Formel 1 har sin egen agenda. De finner på masse rykter om min fremtid, og det virker som at alle tenker mer på min fremtid enn hva jeg gjør selv, sa Perez til Viaplay. 

– Jeg har en kontrakt for neste og og jeg har ingen grunn til å ikke fullføre den kontrakten, sa han ifølge Autosport. 

Viaplays Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen er ikke sikker på at Perez sitter trygt neste sesong selv om kontraktssituasjonen i utgangspunktet skulle tilsi det.

– Jeg tror Perez sin plass er truet. Selv om han har kontrakt for 2024, så kan plassen hans ryke om han ikke forbedrer seg. Greit nok at Red Bull sikkert ikke ønsker seg en fører som kan true og stjele poeng fra Verstappen, men jeg tror ikke de er fornøyd med en fører som er så langt bak Verstappen som det Perez er nå. Dessuten er det en enkel sak for Red Bull å bytte ut Perez. Om Ricciardo gjør det bra i de siste løpene får han sjansen i Red Bull igjen, og Lawson plasseres i AlphaTauri sammen med Tsunoda, forteller Gulbrandsen til Formel-1.no

Marko på vei ut?

Viaplays Formel 1-ekspert og sportssjef i Norges Bilsportforbund Atle Gulbrandsen, her fra avviklingen av Bilsporttalentet 2023 tidligere i høst.

Og det er ikke bare rundt Sergio Perez det stormer om dagen. Etter flere kontroversielle uttaleser, blant annet om nettopp Perez, er nemlig også Helmut Markos posisjon i Red Bull tilsynelatende mer usikker enn før.

Helmut Marko var nær venn med Red Bull-grunnlegger Dietrich Mateschitz, og etter hans død skal ikke Markos posisjon lenger være like sterk. I det siste har ryktene gått om at teamsjef Christian Horner ønsker å presse Marko ut dørene.

– Jeg har en kontrakt ut 2024-sesongen og til syvende og sist er det aksjonærenes avgjørelse, ikke Christian Horner, og når alt kommer til alt er det jeg som avgjør, fortalte Marko til Motorsport-Total.com

Christian Horner mener på sin side at ryktene rundt teamet i stor grad handler om at mediene ikke har noe annet å skrive om ved den fraværende spenningen ute på banen. 

– Jeg tror at en av de negative sidene med å vinne mye er at du kommer til et tidspunkt på året hvor det ikke er mye å skrive om, sa Horner. 

– Det er utrolig hvor mye fotfeste disse tingene virker å gå i den nye verden av sosiale medier vi lever i. Men ingenting har endret seg. Helmut mistet sin venn og kollega Dietrich, men han er akkurat like aktiv som han alltid har vært, og jeg verdsetter hans innsats, fortsatte han. 

Gulbrandsen tror det ligger mer i de ryktene som nå går rundt Red Bull enn det de selv skal ha det til. 

– Mine kilder i F1 sier at det er murring hos Red Bull, at dette er mer enn bare rykter og at det ligger noe bak selv om Red Bull nå forsøker å dysse det ned. Helmut Marko har ikke den samme posisjonen i teamet som da Mateschitz levde, og han har blitt kritisert for flere kontroversielle uttalelser. Marko har kontrakt med Red Bull ut 2024. Jeg tror det er en større sjanse for at Marko beholder plassen i teamet neste år enn Perez, men etter 2024 er jeg usikker på om Marko fortsatt er med, sier Gulbrandsen. 

Powered by Labrador CMS