Den siste tiden er det denne bilen Lilo Fyrileiv har kjørt, en Praga R1t, men snart returnerer hun til formelbil-tilværelsen.

Lilo (19) tar neste steg mot Formel 1-drømmen

På veien mot neste sesongs klare mål F1 Academy skal Lilo Fyrileiv neste uke teste Formel 4 i England.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det er ikke første gang Lilo Fyrileiv kjører en Formel 4-bil ettersom den bilen hun startet årets sesong med hos RPC i Formula Nordic også faller innenfor samme kategori. 

RACING: Det er ikke første gang Lilo Fyrileiv kjører en Formel 4-bil ettersom den bilen hun startet årets sesong med hos RPC i Formula Nordic også faller innenfor samme kategori. 

Likevel blir det noe litt annet denne gangen når hun i regi av Arden-teamet setter seg i Formel 4-bilen på Anglesey-banen i Wales onsdag neste uke. Før det er det også en dag med simulatorkjøring på programmet. 

– Jeg tror det blir en helt ny opplevelse, Arden er et av de mest profesjonelle teamene i England og banen jeg skal kjøre på er en kul bane hvor Formel 4-bilen går fort, forteller Lilo Fyrileiv til Parc Fermé. 

Oppdaget av Horner

Etter at samarbeidet med RPC tok slutt i sommer har Lilo testet og kjørt løp med en Praga R1t med teamet Idola Motorsport, og det var under den første testen med teamet at bekjentskapet med Garry Horner fra Arden Motorsport oppsto. Og ja, etternavnet er ikke helt ubetydelig. 

– Da jeg testet Pragaen for første gang på Donington i sommer kom det en mann bort til meg og sa han var imponert over kjøringen min. Denne mannen var Garry Horner som eier Arden-teamet og som er faren til teamsjef i Red Bull Christian Horner. Garry holdt kontakt med meg og tilbød meg en gratis test i en Formel 4-bil, forteller hun om hvordan det hele kom i orden. 

Arden-teamet ble grunnlagt av Cristian og Garry Horner, og de er per i dag representert i mesterskap som GB3 og Formula Regional Europa. Tidligere har førere som Dennis Hauger, Oscar Piastri og Jack Doohan kjørt for teamet i ulike mesterskap.

Christian Horner og Red Bull skal forøvrig, i likhet med de andre Formel 1-teamene, finne en fører som skal være deres representant på F1 Academy-griden neste sesong. Lilo hadde ikke akkurat protestert om hun hadde vært så heldig å ende opp i en slik posisjon i Formel 1s egne kvinneserie.

– Det hadde vært helt vanvittig kult og spesielt! En drøm rett og slett, sier hun. 

Så langt har kun McLaren funnet sin fører. Bianca Bustamente går neste sesong fra Prema til ART Grand Prix hvor hun vil kjøre med McLarens livery på bilen. Hun er også signert som McLarens første kvinnelige fører i deres utviklingsprogram.

F1 Academy i ny drakt

F1 Academy 2024

1) 7. - 9. mars - Jeddah

2) 3. - 5. mai - Miami

3) 21. - 23. juni - Barcelona

4) 23. - 25. august - Zandvoort

5) 20. - 22. september - Singapore

6) 29. november - 2. desember - Qatar

7) 6. - 8. desember - Abu Dhabi

Selv om Fyrileivs første sesong i bil etter kartingkarrieren byr på en rekke ulike erfearinger har det ikke blitt så mange løp som håpet. Etter fem løp i Formula Nordic har det blitt en løpshelg i Supercar Challenge i Nederland samt et løp i Gatebil Xtreme på Rudskogen hvor teamet tok med Pragaen til Norge for anledningen.

– Det har vært en spesiell sesong hvor jeg rett og slett bare har hoppet på løp samtidig som vi prøver å legge planer for 2024-sesongen, forteller Fyrileiv. 

For årets sesong har først og fremst handlet om å forberede seg til 2024-sesongen hvor målet som nevnt er å komme inn i Formel 1s nye kvinneserie F1 Academy. 

– Det er litt for tidlig å si men jeg kommer meg nærmere og nærmere. Mer enn det kan jeg ikke fortelle, sier Fyrileiv om hvordan hun ligger an med tanke på et sete i F1 Academy. 

Den første sesongen i F1 Academt er snart over, og selv om det hele denne helgen avsluttes i Austin sammen med Formel 1-sirkuset med full TV-dekning har sesongen ellers foregått litt i skyggen av andre mesterskap.

Fyrileiv hadde muligheten til å delta allerede denne sesongen som en del av Carlin-teamet, men da opp mot to millioner kroner måtte inn på et par uker valgte hun å si nei til det tilbudet. I ettertid er hun glad for at hun ventet et år, men med økende interesse og anerkjennelse for mesterskapet er det også flere om beinet. 

– Nå som F1 blir en stor del av det hele blir det vanskeligere å komme inn i Academy. Men vi prøver alt vi kan for å få det til!

For allerede i mesterskapet andre sesong innføres en rekke endringer. Denne gangen blir alle løpene kjørt sammen med Formel 1 i tillegg til at de blir sendt på TV. Ikke minst skal hvert Formel 1-team som nevnt ha en egen fører på griden. Til tross for at det er vanskeligere å komme inn i mesterskapet nå er Lilo klar på at det er likt for alle.

– Det er et steg i riktig retning og det er like vanskelig for meg å komme inn som alle andre, slår hun fast. 

Powered by Labrador CMS