Thomas Schie, Pål Gordon Nilsen og Atle Gulbrandsen.

Slik blir Viaplays satsing på Formel 1, 2 og 3 denne sesongen

Viaplay er presset økonomisk, men det ser foreløpig ikke ut til å gå nevneverdig utover Formel 1-satsingen.

Publisert

FORMEL 1: Denne uken starter en ny sesong i Formel 1, 2 og 3. Viaplay er klare for det som tilsynelatende blir et år som ikke vil by på store endringer for seerne.

FORMEL 1: Denne uken starter en ny sesong i Formel 1, 2 og 3. Viaplay er klare for det som tilsynelatende blir et år som ikke vil by på store endringer for seerne.

– Det blir mye likt som i fjor. Det er greit å få med seg at det blir som i fjor med reklamefrie sendinger på Viaplay og reklame på Vsport1. Og så blir det ganske likt med at vi har studiosendinger på de aller fleste løpene. Vi står over noen studiosendinger på de løpene som er veldig tidlig på morgenen, men det blir ganske likt som i fjor, forteller vaktsjef Joakim Skogvold til Formel-1.no

Ny programleder

En endring er dog at Formel 3 naturligvis får mer plass i satsingen, og at løpene ved flere anledninger inkluderes som en del av studiosendingene. Formel 3 vil kommenteres av Aleksander Wiik og Simen Næss Hagen, som fordeler løpene mellom seg.

Vaktsjef i VIaplay Joakim Skogvold kan fortelle at det blir mye av det samme på skjermen under kanalens Formel 1,-, 2- og 3-sendinger denne sesongen.

Ellers vil vil Atle Gulbrandsen, Stein Pettersen, Henning Isdal, Thomas Schie, Kunal Shah, Daniel Høglund og Regine Leenborg Anthonessen alle fortsatt være involvert. Et nytt tilskudd er Pål Gordon Nilsen som skal være programleder i noen av studiosendingene. 

– Det kommer til å bli veldig bra. Pål Gordon og Regine kommer til å dele på det. Og så kommer Daniel til å være med av og til også. Han er fortsatt med som frilanser, så han har blant annet de to første helgene, forteller Skogvold. 

Fortsatt kommer løpene til å bli kommentert fra Oslo, hovedsakelig av to om gangen mens det på fredager kun vil være en kommentator. En reporter vil dog være ute på enkelte løp, men det er usikkert hvor mange løp det vil bli.

– Det kommer til å variere litt. Vi fra Norge skal ut på en del løp. Regine er på plass i Bahrain den første helgen, og vi kommer til å være på en god del flere løp også. Så blir det en sånn blanding av at vi sender egne reportere fra Norge, men så er Viaplay et ganske stort rigg fra før. Så vi har jo alltid reportere ute også, forteller han.

Vaktsjef i VIaplay Joakim Skogvold kan fortelle at det blir mye av det samme på skjermen under kanalens Formel 1,-, 2- og 3-sendinger denne sesongen. Foto: Joakim Stenløs

I motsetning til det som er tilfelle ved en del andre rettigheter Viaplay har i sitt sortiment, for eksempel Premier League, sendes det ikke ut folk til hver løpshelg. Vaktsjefen ønsker i utganspunktet ikke å sammenligne de rettighetene, og han har tro på at den pakken de presenterer med Formel 1, 2 og 3 likevel vil bli god. 

– Det blir litt vanskelig å sammenligne. Det er bare sånn vi valgt å gjøre det på Formel 1, og da gjør vi det beste ut av det. Det kommer til å fungere ganske bra, slår Skogvold fast. 

Lite påvirket av økonomi-trøbbel

Det er ingen hemmelighet at Viaplay sliter økonomisk. Overskriftene om selskapet har stort sett handlet om fall i aksjemarkedet og svimlende summer tapt. 

Til tross for den pressede situasjonen ser det foreløpig ikke ut til at det er i Formel 1-, 2- og 3-sendingene at det kommer til å komme mest til syne. 

– Jeg tror egentlig ikke det har så mye å si. Sånn budsjettene vi har lagt nå ser ut er de egentlig ganske på samme nivå som i fjor. Så vi kommer til å se ganske like ut, og sendingene vil føles ganske like ut for seeren, tror jeg. Jeg tror ikke det kommer til å ha sånn kjempepåvirkning på hvordan produktet vårt ser ut, forteller Skogvold. 

En utfordring Viaplay må leve med er at de ikke sitter alene på rettighetene i Norge. Formel 1s egne F1TV tilbys også her til lands, og viser de internasjonale sendingene til en konkurransedyktig pris. Samtidig opplever Viaplay som andre aktører utfordringer med ulovlige tjenester som IPTV. 

For å få bukt med konkurransen ligger kanalens fokus på den norske vinklingen på det hele, spesielt med to nordmenn i Formel 2 og 3. 

– Jeg tror det beste vi kan gjøre der, er å lage gode norske studiosendinger. At det er det som gjør at produktet kommer til å funke bedre for norske seere.

Så det vi kan gjøre noe med, og det vi kan tilby folk, er jo å gjøre det til et norskt produkt, særlig med Hauger og Stenshorne. Og det ser vi på seertallet allerede, at folk setter pris på å få et norskt produkt. Så det er jo det vi må stå i, å lage gode norske studiosendinger som gjør at de får noe annet enn om de ville fulgt med på F1TV.

Powered by Labrador CMS