Stenshorne ble rookie-mester - tapte terreng til Antonelli i gullkampen

En straff fra forrige løp bidro til at Stenshorne fullførte helgens første løp utenfor pallen og bak Andrea Kimi Antonelli. Likevel kan 17-åringen juble som årets beste rookie. 

Publisert Sist oppdatert

RACING: Martinius Stenshorne gikk inn i sesongens nest siste løpshelg med en gridstraff fra det siste løpet på Monza, og dermed startet han lørdagens løp fra femte startposisjon til tross for at han sikret pole position i kvalifiseringen. 

Hokksund-gutten fikk en god start og klatret opp til fjerdeplass, men der ble han liggende i runde etter runde på en bane som ikke byr på de beste mulighetene for forbikjøringinger. 

FRECA Zandvoort, løp 1

1) Kas Haverkort, Van Amersfoort

2) Andrea Kimi Antonelli, Prema, +1,420

3) Laurens Van Hoepen, +2,943

4) Martinius Stenshorne, R-ACE GP, +4,679

5) Roman Bilinski, Trident, +4,847

6) Tim Tramnitz, R-ACE GP, +6,311

7) Rafael Camara, Prema, +6,491

8) Lorenzo Fulva, Prema, +8,307

9) Nikita Bedrin, Monolitt Racing, +10,638

10) Maceo Caoietto, RPM, +10,749

For en gangs skyld fikk man kjørt nesten en tredjedel av løpet uten at sikkerhetsbilen måtte ut, men med 21 minutter igjen på klokka var det «back to normal». Når løpet etterhvert kom i gang igjen med kun 11 minutter igjen å kjøre hadde Stenshorne en god start, men Van Hoepen som lå foran Stenshorne klarte så vidt å holde fast på tredjeplassen foran nordmannen. Slik ble de også liggende helt frem til målflagget kom ut.

Resultatet gjorde at Stenshorne er årets rookie-mester i Formula Regional Europa, men i kampen om totalseieren er veien nå lang frem til gullet. Mesterskapsleder Andrea Kimi Antonelli startet løpet som nummer tre og tok seg raskt opp til andreplass hvor han ble liggende bak polesitter Kas Haverkort resten av løpet. I mesterskapet leder nå Antonelli med 49 poeng, og Stenshorne er nå avhengig av en eller flere svake prestasjoner fra italieneren for å kunne ta med tittelen hjem til Hokksund. Om Antonelli tar to poeng mer enn Stenshorne i søndagens løp er det han som vinner årets Formula Regional Europa. 

Powered by Labrador CMS