Oliver Solberg.

Solberg frustrert etter dekktrøbbel i Kenya:

– Det er en liten vits

Oliver Solberg er ikke akkurat strålende fornøyd med dekkene etter fredagens kjøring i Kenya. 

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Fredag var den første fulle dagen med kjøring under årets Safari Rally Kenya. Løpet har også i år vist seg svært krevende for flere. 

RALLY: Fredag var den første fulle dagen med kjøring under årets Safari Rally Kenya. Løpet har også i år vist seg svært krevende for flere. 

I toppklassen er det Toyota som leder an med tre førere mens det har vært en langt tyngre dag for Hyundai-trioen. Neuville tapte terreng med en punktering og tilhørende skader på bilen, mens både Tanak og Lappi måtte tilbringe store deler av fredagen på sidelinjen. 

Punkteringer for Oliver

I WRC 2 er norsk-svenske Oliver Solberg på plass på poengjakt. Det krevende løpet er nemlig et av syv hvor Solberg plukker poeng i sammendraget denne sesongen. 

Men så langt har det vært en frustrerende opplevelse i Kenya.

– Jeg vet ikke, det var i begynnelsen på langstrekket. Kan ikke si noe.. det er steiner over alt! Det er Afrika! I en R5 er det ikke enkelt med disse dekkene, fortalte Solberg etter punktering på SS3.

På den neste etappen ble det nok en punktering. 

– Hva faen kan du gjøre? Villt høyt dekktrykk. Du tar det rolig i det steinete partiet og får fortsatt en langsom punktering. Uten WRC-dekk er det ikke noe gøy. Fra nå av et det full gass, sa han etter SS4.

Knapper innpå teten

Oliver Solberg har hentet inn noe av det tapte, og sikter fortsatt mot en god poengfangst i Kenya.

Punkteringene medførte naturlig nok et tidstap, men Solberg har ikke tenkt til å ta til takke med en plassering langt nede på listene.

– Det er greit. Steiner overalt, så litt flaks når det kommer til dekkene. For øyeblikket hadde jeg litt flaks. Målet er helt klart mesterskapet så jeg må være smart. Gus gjør en god jobb og pusher. Dekk vil bli et sjansespill, fortalte Solberg etter SS6.

På den femte og syvende etappen var Solberg raskest i klassen, og han har knappet innpå teten i såpass grad at han nå ligger som nummer tre. Før 12 nye etapper lørdag og søndag ligger Solberg 3:37 bak ledende Gus Greensmith og 14 sekunder bak andremann Kajetan Kajetanowicz.

Etter en god avslutning var Solberg igjen frustrert over dekkene, selv om de altså holdt stand gjennom etappen.

– Dagen i dag gir null mening. Inne her treffer jeg hver eneste stein det er mulig å treffe, og ingen punktering. Det er en liten vits.. utrolig. Fortsatt en lang vei å gå, vi må fortsette å pushe. Jeg trodde at dagen i dag kom til å bli fin, sa Solberg etter fredagens siste etappe. 

Powered by Labrador CMS