Elina Lie Rolfsen.

Elina (14) drømmer om proffkarriere etter gjennombrudd

Martinius Stenshorne er ikke den eneste føreren fra Hokksund som drømmer om Formel 1.

Publisert Sist oppdatert

GOKART: 14 år gamle Elina Lie Rolfsen fra Hokksund kjører gokart, og i helgen som var avsluttet ungjenta årets sesong på svensk grunn. Til tross for hennes unge alder kjører hun i seniorklassen, og hun møter følgelig tøff konkurranse fra eldre førere. 

GOKART: 14 år gamle Elina Lie Rolfsen fra Hokksund kjører gokart, og i helgen som var avsluttet ungjenta årets sesong på svensk grunn. Til tross for hennes unge alder kjører hun i seniorklassen, og hun møter følgelig tøff konkurranse fra eldre førere. 

Kvalifiseringen som ble kjørt under krevende værforhold ble av det vanskelige slaget. 34. plass av 40 startende er naturligvis ikke et spesielt godt utgangspunkt.

– Tidkjøringen gikk ekstremt dårlig. Vi bommet 100 prosent på lufttrykk og jeg ble nesten sist, så det var veldig dumt, forteller Elina Lie Rolfsen til Parc Fermé.

Imponerende opphenting

Elina Lie Rolfsen.

Men Rolfsen imponerte mange med den opphentingen som fulgte i de innledende heatene, og etterhvert i finalen. Etter at heatene var ferdigkjørt hadde 34. plassen blitt omgjort til 19. startspor i finalen. 

I finalen avanserte hun til 12. plass allerede på den første runden, og når hun krysset målstreken for siste gang lå hun på femteplass. 

– Det var mye som skjedde de første rundene. Allerede etter den første runden var jeg oppe på 12. plass. Etterpå sa mamma og pappa at det gjerne kunne vært målflagget da fordi de hadde vært veldig fornøyd med det resultatet etter at utgangspunktet var så dårlig, men jeg fortsatte jo å kjøre meg oppover og endte til slutt på en veldig bra femteplass, forteller 14-åringen.

Faktisk var Elina, som forøvrig er datter av den mangeårige rallyføreren Petter Rolfsen, kun et drøyt sekund unna å havne på pallen, noe som virket rimelig usannsynlig etter at helgen startet som den gjorde. 

– Det skulle egentlig ikke vært mulig å kjøre seg opp såpass mye i det tøffe feltet. 

– Også ble du jo beste norske..

– Ja det ble jeg. Og den beste jenta!

Dog var det som vanlig ikke mange jenter til start. Men at det som i dette løpet gjerne kun er tre jenter til start er ikke noe hun tenker spesielt mye over. 

– Nå har jeg kjørt gokart i snart ti år, og det har aldri vært mange jenter med. Jeg tenker ikke noe over det for det er bare sånn det er og det har vært sånn hele tiden. Jeg mener at det ikke har så mye å si så lenge man jobber hardt, slår hun fast. 

Sikter mot det helt store

En sånn opptur som den hun fikk i Sverige smakte godt å tampen av en sesong hvor resultatene ikke har vært helt som 14-åringen ønsket. 

– Det var veldig deilig å få en bra avslutning på denne sesongen fordi resultatmessig så har vi ikke fått til så mye imponerende, men vi har lært veldig mye og hengt med på tempoet, forteller hun.

Etter en sesong med kjøring i Norge og Sverige sikter Rolfsen nå mot utlandet og større løp. 

– Denne sesongen her har vi holdt oss i Norge og Sverige, men neste år har vi tenkt til å kjøre mer utenlands. Vi undersøker dette litt nå og skal etterhvert bestemme oss for hva vi skal, men det blir flere store løp neste år som for eksempel EM, sier Rolfsen.

Å komme seg utenlands er et steg på veien mot det hun håper skal bli et sete i Formel 1s kvinneserie F1 Academy i fremtiden. Akkurat som hennes likesinnede i Lilo Elise Fyrileiv nylig også uttalte overfor Parc Fermé.

– Drømmen min er å komme til F1 Academy. Det har jeg veldig lyst til, og jeg føler at jeg basert på hvordan jeg kjører har muligheten til å komme dit, forteller Rolfsen om mesterskapet som kjøres på Formel 4-nivå, og som har som mål å hjelpe kvinnelige førere frem til Formel 1. 

– Hva skal til for å nå den drømmen?

– Det man må da er å kjøre en del utenfor Norge og Sverige hvertfall, fått vist seg frem ordentlig bra, jobbe på og bli ordentlig stabil, slår hun fast. 

Og litt lenger frem ligger det vel da en Formel 1-drøm?

– Ja, det gjør jo det!

Elina er ikke den eneste fra Hokksund som drømmer om Formel 1. Martinius Stenshorne, som mens vi prater med Elina testet Formel 3 på Imola, er en naturlig inspirasjonskilde. 

– Jeg har kjørt gokart mot Martinius, riktig nok ikke i samme klasse, men jeg har alltid sett opp til han og vi prater en del med dem. Jeg synes jo det er veldig gøy, det viser at det er mulig å komme dit hvor han er nå. Også er det enda kulere at han nesten er naboen min og at jeg har gått på samme skole som han, det er veldig gøy.

Stenshorne er på sin side begeistret over at det er flere fra hjembyen som er på vei opp og frem.

– Det er så klart gøy å se at flere fra hjembyen kjører og jeg syns hun har gjort det ganske bra så for henne er det jo bare å fortsette å jobbe på så kommer det nok til å gå bra. Hun har allerede gjort det bra så det er gøy å se, forteller Martinius Stenshorne til Parc Fermé.

Powered by Labrador CMS