Oliver Solberg er offisielt kåret til rallykongen av Skandinavia med fjorårets seier i Royal Rally of Scandinavia. Og han vil nødig la sjansen om å forsvare tronen gå fra ham.

Fortsatt ikke påmeldt – men Oliver har konkrete Royal Rally-planer

– Jeg har lyst. Jeg har så jævlig lyst.

Publisert

RALLY: Denne helgen er det ny VM-runde i rally på trappene når sirkuset forflytter seg til den italienske middelhavsøya Sardinia, og hvor de for 20 år siden tok over for Rally San Remo som vertskap for Italias VM-runde i rally.

RALLY: Denne helgen er det ny VM-runde i rally på trappene når sirkuset forflytter seg til den italienske middelhavsøya Sardinia, og hvor de for 20 år siden tok over for Rally San Remo som vertskap for Italias VM-runde i rally.

Ingen helnorske utøvere er påmeldt, men Oliver Solberg stiller opp i sin Skoda Fabia Rally2, men utenom WRC 2-mesterskapet. Ergo vil han ikke ta poeng i mesterskapet han kjemper om, ettersom det er begrenset hvor mange løp de kan plukke ut.

– Dette ble besluttet sammen med Skoda før sesongen. Jeg hadde lyst til å ta Sardinia, men de ønsket ikke det, så det ble litt miks på hvilke løp vi plukket oss ut. 90 prosent av de andre løpene var vi enige om, forteller Solberg, som derfor får stille opp i privat regi utenom WRC 2 denne helgen.

Oliver Solberg fra Colin's Crest i fjor. I år er det pappa Petters tur til å fly med familiens Volkswagen Polo R5.

Pappa kjører vinnerbilen

I privat regi må han også stille dersom han skal forsvare fjorårets totalseier under det helt ferske rallykonseptet bokstavelig talt på hjemmebane, da Royal Rally of Scandinavia så dagens lys i svenske Värmland - samme regionen som var kjent for sine VM-runder om vinteren over flere tiår.

Og eventyrhistorien ble altså komplett ved at det var Solberg, som bare en time fra gutterommet sitt, kjørte inn til totalseier i den svenske EM-runden.

Men mens de storstilte påmeldingene renner inn den ene etter den andre, blant annet ved at hans far Petter i Olivers vinnerbil fra i fjor, så har ikke yngstemann i familien meldt seg på riktig enda.

– Det er planen, men jeg har ikke noe klart enda.Jeg planlegger å kjøre det, men jeg har ingen bil eller noe, sier Oliver.

Oliver Solberg kjører i år under kontrakt med Skoda Motorsport for fullt mesterskap i WRC 2. Det låser ham også fra å kjøre med andre bilmerker også i privat regi.

Programforpliktet til Skoda

Ettersom han nå har fabrikkontrakt med Skoda får han ikke lov til å kjøre Volkswagen, selv om bilmerkene er tilknyttet samme konsern. Det er også noe av grunnen som muliggjør pappa Petters comeback.

Men 22-åringen klarer ikke legge skjul på hvor mye det betyr for ham å returnere til hjemmeløpet.

– Jeg har lyst. Jeg har så jævlig lyst. Men akkurat nå har jeg ingenting klart. Men for å si det sånn, jeg har altså så lyst.

– Hva må til for at du får meldt deg på?

– Jeg må få leid meg inn i et team som har den nyeste Skodaen, også må jeg finne ekstra penger til dette. Det er helt greit for Skoda Motorsport. Jeg forsøkte også å se om jeg kunne leie en bil av dem, men det er ikke sånn at de stiller bil og team for meg i EM. Så jeg må få lånt en bil, og skaffe budsjett til det, slår han fast.

Powered by Labrador CMS