Henning Solberg, smørblid over å ha totalvunnet Rally Hadeland 2024. Det var første gang han var på toppen av seierspallen i en NM-runde siden Rally Norway 2006.

Henning skal fullføre NM-sesongen

Ifølge 51-åringen får han kjøre sommerløpene i Rally-NM med samme avtale som i vinter.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Da Henning Solberg stilte opp i Sigdalsrally i januar kom det som lyn fra klar himmel, ettersom den norske rallyveteranen de siste årene har hatt vesentlig andre ting å tenke på på hjemmebane enn å skrape sammen en rallysatsing.

RALLY: Da Henning Solberg stilte opp i Sigdalsrally i januar kom det som lyn fra klar himmel, ettersom den norske rallyveteranen de siste årene har hatt vesentlig andre ting å tenke på på hjemmebane enn å skrape sammen en rallysatsing.

Men en romslig avtale med ungarske Topp Cars ga storebror Solberg sjansen til både en og to og etterhvert alle tre NM-rundene denne vinteren. Det har resultert i én seier, to pallplasser og en aldri så liten sensasjonell ledelse i norgesmesterskapet når sesongen allerede er halvkjørt.

Beholder gården

– Jeg har ikke tenkt til å stoppe. Jeg har ikke tenkt til gi meg. Jeg skal slå disse gutta, sa Henning til Parc Fermé etter Numedalsrally for en drøy måned siden.

Han var fast bestemt på at han skulle fortsette når barmarksesongen fortsetter med Aurskog-Høland Rally om to måneder, men at han ikke hadde undertegnet noen videre avtale foreløpig.

Men i VG fredag kommer Solberg med flere gladnyheter. 

Først melder han at familien får bli boende på gården i Spydeberg etter at denne det siste året har ligget ute på tvangssalg. Askim og Spydeberg Sparebank legger inn et bud på 10 millioner kroner på gården, som ifølge artikkelen gjør at Solbergs totale gjeldsproblemer er løst.

– Det viktigste er at vi nå får beholde gården. Vi trenger ikke å flytte. Dette har hengt over meg i lang tid – fra begjært tvangssalg til at gården faktisk ble lagt ut på tvangssalg for et halvt år siden. Det har ikke vært noe hyggelig å leve med denne situasjonen, sier Henning til VG.

I tillegg kommer 51-åringen også med en sportslig nyhet av stor interesse for miljøet.

Gjør alt for å vinne NM

Han skal få fortsette NM-sesongen slik at han selv ønsker.

– Nå har jeg fått tre nye løp til sommeren med dem. Jeg skal gjøre alt for å vinne NM i en alder av 51 år, slår Henning fast overfor riksavisen.

Med en slik avtale betyr det at han får kjøre Aurskog-Høland Rally 8. juni, Rally Larvik 31. august og Rally Hedemarken 20. og 21. september.

I årets NM kan man stryke ett løp, og selv om Henning nå leder etter tre løp, så er det Frank Tore Larsen som i praksis leder om man tar vekk det dårligste løpet, selv om fjorårets norgesmester ligger på en tredjeplass i skrivende stund - med Anders Grøndal i mellom.

Henning har totalt syv NM-gull i norsk bilsport. Fem i rally, på rad fra 1999 til 2003, samt to i bakkeløp fra 1993 og 1996. I tillegg vant han landsfinalen i bilcross i 1991, ifølge Parc Fermés nye tjeneste «Bilsportbiblioteket».

Powered by Labrador CMS