Sivert Svardal og Jens Hvaal konkurrerte i hver sin EM-klasse i fjor, og viste topptempo mot resten av europaeliten. Nå er de også fansens mest populære utøvere i sine klasser.

Dette tenker Jens og Sivert om å være sportens publikumsfavoritter

Blant rallycrossfansen er det åpenbart ikke gullmedaljene som teller. For i deres øyne er Sivert Svardal og Jens Hvaal blant sportens største yndlinger.

Publisert

RALLYCROSS: Mens terminlister og program fortsatt er i vente for årets VM- og EM-sesong i rallycross, så har promotoren i mellomtiden løftet fram fjorårets profiler gjennom en avstemming blant supporterne. Og fordelt på de fire faste klassene, så er det to nordmenn som går til topps i de største og mest etablerte EM-klassene.

RALLYCROSS: Mens terminlister og program fortsatt er i vente for årets VM- og EM-sesong i rallycross, så har promotoren i mellomtiden løftet fram fjorårets profiler gjennom en avstemming blant supporterne. Og fordelt på de fire faste klassene, så er det to nordmenn som går til topps i de største og mest etablerte EM-klassene.

I RX1-klassen, gjerne omtalt som den tidligere Supercars-klassen, er det sørlendingen Sivert Svardal som ble stemt helt til topps av fansen. I RX3, kjent som Suepr1600-klassen, er det Larvik-gutten Jens Hvaal som er supporternes favoritt.

– Ja, det er veldig kult at både jeg og Jens ble stemt fram. Jeg skal være såpass ærlig å si at jeg var vel ikke den beste sjåføren i 2023, sier Sivert Svardal til Parc Fermé, som bare ble nummer syv sammenlagt.

🌟 Fan Vote Result: Euro RX1 Driver of the Year 🌟 Sivert Svardal could arguably have reached the podium in every Euro...

Posted by World RX - FIA World Rallycross Championship on Thursday, January 25, 2024

Fortsetter enda et år

Fellesnevneren for dem begge fra fjoråret er at de kun tok én seier hver, om vi teller Jens Hvaals finaleseier før diskvalifikasjon i finaleløpet i Tyskland, og at de driver på høyst eget privat nivå med vesentlig eldre biler enn konkurrentene.

Dette er tydeligvis noe fansen setter pris på, i tillegg til at Svardals eksplosjon av følelser etter seieren på hjemmebane er et øyeblikk som huskes av de aller fleste fra i fjor.

– Tilskuerne liker tydeligvis et familiedrevet team, og det ser ut som at seieren på Lånke var populær hos mange, så det er selvfølgelig veldig kult, sier Svardal, som bekrefter at han går på enda en EM-sesong til etter at han først signaliserte at treårsplanen nå var fullført.

🌟 Fan Vote Result: Euro RX3 Driver of the Year 🌟 Jens Hvaal entered the 2023 Euro RX3 campaign with minimal prior...

Posted by World RX - FIA World Rallycross Championship on Wednesday, January 24, 2024

Lite privatteam

Jens Hvaal, som bruker denne vinteren til å holde kjøringen vedlike med en R5-bil i rally, setter naturlig nok også stor pris på å bli løftet opp av fansen. Hvaals seier i Tyskland ble oppsiktsvekkende på mange vis, og det skulle også i utgangspunktet gitt ham en bronsemedalje før utelukkelsen satte en strek for både seieren og medaljen.

Men han tror det er noe med underdog-statusen som fansen verdsetter.

– Jeg synes det er veldig kult å bli stemt frem i sånn type konkurranse. Det er ikke lett å si hvorfor jeg har blitt stemt frem, men men det kan være det at vi har vært en av de som har utfordret Volland-teamet mest, og klart å hevde oss som et lite privatteam. Også ser det ut som nordmenn er godt likt, sier Hvaal.

Powered by Labrador CMS