Oscar Piastri.

Formel 1, sprintkvalifisering:

Dobbelt McLaren på første rad

Det blir dobbelt McLaren på fremste rad i sprintløpet senere i dag, med en titteljagende Max Verstappen nummer tre.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det blir dobbelt McLaren på fremste rad i sprintløpet senere i dag, med en titteljagende Max Verstappen nummer tre.

I lørdagens sprintkval klarte Oscar Piastri å holde seg innenfor banebegrensingene, og da klinket australieren til og starter lørdagens sprintløp fra pole. Ved siden av seg får han lagkamerat Lando Norris, med Max Verstappen og George Russell på rad nummer to.

Akkurat som i gårsdagens kvalifisering ble også lørdagens sprintkval preget av fokus på banebegrensningene. Det resulterte atter en gang i en haug med slettede rundetider.

– Latterlig, konkluderte Viaplay kommentator Henning Isdal.

Lusail-banens mange høyhastighetssvinger har gjort at alle førerne sliter med å holde seg innenfor banebegrensingene. Bekymringer rundt mye kerbs-bruk gjorde at FIA endret banemarkeringen før lørdagens sprintkvalifisering.

Max Verstappen vil ha muligheten til å sikre seg årets VM-tittel om han fullfører som nummer seks eller bedre i sprintløpet senere i kveld. Sergio Perez, den eneste føreren som fortsatt teoretisk kan hindre Verstappen å bli en tre ganger verdensmester, starter sprintløpet som nummer åtte.

Sprintløpet starter 19:00 norsk tid.

Powered by Labrador CMS