Dennis Hauger.

Formel 1 tester regelendring i F2 og F3

Dennis Hauger og Martinius Stenshorne vet nå hvilke regler de må forholde seg til kommende sesong.

Publisert

RACING: Som vanlig har et nytt reglement blitt publisert i forkant av den kommende sesongen i Formel 2 og Formel 3. Fra 2024-sesongen skal blant annet en ny regel prøvekjøres i mesterskapet, nemlig at en fører som forårsaker et rødflagg i kvalifiseringen får sin rundetid slettet og blir forhindret å kjøre mer i det passet.

Regelendringen testes ut i Formel 2 og Formel 3, og vil bli vurdert innført også i Formel 1 på sikt. Formålet er at man ikke skal tjene på å være i en god posisjon og så forårsake et rødflagg som ødelegger konkurrentenes forsøk på å forbedre egne rundetider.

I tillegg vil det ikke være mulig å delta videre i kvalifiseringen om bilen stopper ute på banen. Ellers økes den årlige føreravgiften fra 50 til 60 tusen euro, førere tillates to såkalte rekogniseringsrunder før løpsstart og om både trening og kvalifisering må avlyses er det mesterskapsstillingen som bestemmer startgriden i løpene. Samtidig tildeles nå en fører som har fått fem reprimander, hvor minst fire av de er knyttet til hendelser ute på banen, en fem plassers gridstraff. 

Powered by Labrador CMS