Callum Ilott, her fra scenen på Autosport International i Birmingham.

Formelbilstjernen lot seg frelse av Petter Solberg: – Han er en legende

Han var svært nære Formel 1, han bet fra seg i IndyCar og nå er han klar for full VM-sesong i langløp. Men Callum Ilott mener heisaturen med Petter Solberg er noe av det villere han har opplevd i en løpsbil.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Den unge briten var en av trekkplasterne til Autosport International i Birmingham sist helg. Selv om han har kommet i den sportslige skyggen av gode kompiser som Lando Norris og George Russell, så kan Callum Ilott allerede tilskrives en svært vellykket internasjonal racingkarriere i en alder av 25 år.

RACING: Den unge briten var en av trekkplasterne til Autosport International i Birmingham sist helg. Selv om han har kommet i den sportslige skyggen av gode kompiser som Lando Norris og George Russell, så kan Callum Ilott allerede tilskrives en svært vellykket internasjonal racingkarriere i en alder av 25 år.

Og den tidligere Red Bull- og Ferrari-junioren er fremdeles populær og har en høy status i britisk motorsport.

Men selv etter å ha fått kjøre topp moderne Formel 1-biler, gjennomført to sesonger i IndyCar, tatt sølvmedalje i Formel 2 og nå er klar for toppklassen i Langdistanse-VM, så er det en helt annen opplevelse han setter høyere enn andre - som mildt sagt kom brått på for en norsk bilsportredaksjon som Parc Fermé.

– Petter Solberg er en legende, utbryter Callum Ilott under en drøye halvtimen han tok seg tid til sammen med oss under Autosport-messa.

I regi av Sky Sports

Han viser til Silverstone tilbake i 2018 hvor Rallycross-VM hadde sin offisielle test i forkant av sesongen. Parc Fermé var forøvrig på plass også her, men på den tiden hadde ikke Ilott, Jack Aitken og George Russell den prioriteten hos redaksjonen som den kanskje ville hatt i dag, tatt deres daværende posisjon og dagens interesse for deres gren i betraktning.

F1: The Next Generation

WATCH: Don't miss this tomorrow morning before the F2 race - we took George Russell, Jack Aitken & Callum Ilott to Silverstone and let them try their hand at Rallycross - Saturday 10:55am Sky Sports F1

Posted by Sky Sports F1 on Friday, April 6, 2018

Faktum i ettertid er at Ilott fikk seg en opplevelse for livet. Ikke bare ved å teste de daværende RX2-bilene, men å sitte på med Petter i hans Volkswagen Polo vekker åpenbart sterke minner den dag i dag.

– Ja, den turen med Petter husker jeg. Vi ble invitert av Sky Sports, for de skulle promotere både rallycrossen og oss. Så vi fikk kjøre litt rundt der, og ja - så fikk vi sitte på med Petter, gjentar Ilott og nærmest himler med øynene om hvilken opplevelse det var.

Blar opp for rallycrossbil

Både testen og turen falt åpenbart i smak. Selv for en som jevnt har ligget i 300 kilometer i timen med flerfoldige G-krefter på kroppen de siste årene fikk et nytt punkt høyt oppe på bucketlisten.

– En sånn bil skulle jeg kjøpt meg en dag! Om den stod en her nå til en ålreit pris; jeg hadde definitivt tatt den!

Petter Solberg sammen med Callum Ilott og Jack Aitken fra rallycrosstesten på Silverstone i 2018.

– På grunn av turen sammen med Petter?

– Jah! responderer han kontant, og legger til;

– Jeg har alltid ønsket å dra på rally også, og jeg har gjort det i en mindre skala. Men å prøve noe ordentlig saker…

– Kanskje vi skulle ringt Petter og hørt om han inviterer deg til en test?

– Jeg er klar! Jeg er klar, altså, svarer Ilott.

Petter Solberg svarte ikke på vår telefon for å sjekke om det var liv laga for en rallytest, men skriver raskt i en SMS at «alt er mulig».

Parc Fermé kommer tilbake før Bahrain-testen med et enda lengre utdrag av praten med Ilott. Da får du lære mer om hans vei inn mot Formel 1, hvilke betraktninger han gjør seg om ståa rundt både Formel 1 og de andre toppkategoriene i internasjonal bilsport - og ikke minst hvordan han selv kjenner seg godt igjen i Dennis Haugers posisjon om dagen.

Powered by Labrador CMS