For første gang siden Haas-exiten viste Günther Steiner seg fram da han klippet snora for publikum da Autorsport-messa i Birmingham åpnet lørdag morgen. Og sjeldent har én enkelt person skapt så stor ståhei og begeistring blant dette publikumet enn hva Steiner gjorde gjennom formiddagen.

Günther Steiner tilbake i rampelyset etter sjokknyheten:

Hyllet – og grillet – av fansen

Han ble møtt med stormende jubel og rungende applaus, men publikum var ikke sjenerte med å være rett på sak når de fikk stille spørsmål til en av Formel 1-sportens aller største stjerner om dagen.

Publisert

FORMEL 1: – Hvorfor sparket du Mick Schumacher, spurte 12 år gamle Jacob Cartlidge, som kjører gokart og en dag drømmer om å entre bilsports aller største scene.

FORMEL 1: – Hvorfor sparket du Mick Schumacher, spurte 12 år gamle Jacob Cartlidge, som kjører gokart og en dag drømmer om å entre bilsports aller største scene.

En annen lurte på hvem han likte best av Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg, med kontrasvaret om hvem du liker best av broren eller søstra di. Eller hvorfor Kevin Magnussen ble prioritert foran en ung og lovende Formel 1-fører som kunne fått en sjanse. Men det var også vennlighet og nysgjerrighet blant folket, ledet av scenevert og Formel 1-kommentator David Croft.

«Crofty» som han gjerne kalles, som til slutt fikk mer enn nok å hanskes med da først én fan overrakte ham et eksemplar av Steiners selvbiografi «Surviving to Drive», for signering. Lite visste Croft om at det krydde av bøker fra fansen som hadde eksakt samme intensjon.

Uansett om vi snakker show, intervju eller bokbad - under følger noen blinkskudd fra Autosport-messas store høydepunkt denne helgen. 

Mange tenkte at sjokknyheten fra Haas tidligere denne uken var ensbetydende med at Günther Steiner ikke kom til å dukke opp i Birmingham som først annonsert. Når han likevel gjorde det, så ble han tatt enormt godt imot av fansen.
Det er ingen selvfølge å smile så bredt når du akkurat har mistet jobben. Men kultfiguren fra «Drive to Survive» var blid som ei lerke gjennom hele lørdagen.
Showet på scenen ble ledet av Formel 1-sportens hovedkommentator, underlagt Sky Sports F1, nemlig David Croft. De to bød på en halvtimes show og underholdning som står igjen som helgas store høydepunkt fra Autosport International.
Og store deler av showet ble lagt opp til at publikum fikk stille spørsmål. Denne karen lurte på hva Günther Steiner skal gjøre nå, og om vi fortsatt får se ham i Formel 1.
Steiner føler seg absolutt ikke ferdig med Formel 1, men han vil ikke bare gå rundt og være en nikkedukke og et fjes utad for sporten. Han ønsker arbeidsoppgaver hvor han selv kan utfordres, men i mellomtiden vil han nyte fritiden en periode. Ikke minst med tanke på familien og hans 14 år gamle datter. – Hun har meninger om alt, og hun er betraktelig vanskeligere å håndtere enn et Formel 1-team, flirte ex-Haas-sjefen.
David Croft tok først imot én av biografene fra en supporter, slik at Günther kunne signere den. Det skulle han å angre på, for rett etterpå rant det inn bok etter bok, og rettferdighetssansen til Croft stod såpass sterkt at han ikke hadde noe valg enn å tilfredsstille så mange som mulig.
Og med det ble det en travel formiddag for den profilerte Formel 1-kommentatoren, som sysselsatte seg selv godt mens Steiner svarte på spørsmål fra salen.
Siste andel bøker skal nå overleveres hovedmannen.
Dagens «hovedperson» blant tilskuerne var den 12 år gamle gokartføreren Jacob Cartlidge, som fikk æren av å stille både det første og det siste spørsmålet. Først ga han uttrykk for sin støtte til Lewis Hamilton, og syntes Max Verstappen er en ufin fører. Og allerede der var engasjementet satt blant de nærmere 1000 menneskene som flokket seg rundt hovedscena i Birmingham.
Og en halvtime senere skulle Jacob får runde av med et siste spørsmål til Günther Steiner. – Hvorfor sparket du Mick Schumacher? lød det fra 12-åringen, atter en gang til enorm respons fra publikum.
Steiner tok imot de nådeløse spørsmålene med stoisk ro, forståelse og velbegrunnet svar - og svaret var altså ikke noe annerledes enn tidligere. At han ønsket seg en mer erfaren fører inn i stallen etter en krevende sesong for den unge tyskeren.
Jacob fikk ikke personlig hilst ordentlig på Steiner, men ble naturlig nok en ekstra liten yndling for David Croft. Og sånt må selvfølgelig dokumenteres blant ungguttens aller nærmeste.
Og på scena hadde F1-kommentatoren påført Steiner litt ekstra jobb i det showet skulle rundes av. For et passe stort antall bøker måtte til slutt signeres.
Powered by Labrador CMS