Jos Verstappen med rallysuksess midt i Red Bull-bråket

Samtidig som Jos Verstappen setter fyr på Red Bull-sirkuset i Formel 1, så sikret han seg også sin fjerde totalseier som rallyfører.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Den siste uka har det stormet rundt Red Bull-teamet i Formel 1, og en som definitivt har bidratt til dette er Jos Verstappen, faren til verdensmester Max Verstappen.

RALLY: Den siste uka har det stormet rundt Red Bull-teamet i Formel 1, og en som definitivt har bidratt til dette er Jos Verstappen, faren til verdensmester Max Verstappen.

For det er liten tvil om at Formel 1-pappaen, som selv var aktiv F1-fører fra 1994 til 2003, har en sterk agenda om å få fjernet Christian Horner som teamsjef - og jo mer saken har eskalert, jo mer har Jos også bidratt til at bålet lever i beste velgående.

For en drøy uke siden påstod Verstappen senior klart og tydelig at Red Bull vil bli revet i stykket dersom Horner blir værende som teamsjef. Bakteppet er altså påstandene om at teamsjefen har opptrådt på en upassende måte overfor en kvinnelig ansatt, hvor det toppet seg med lekkede WhatApp-meldinger i forkant av Bahrain Grand Prix, av det som angivelig skal være meldinger som Horner har sendt til den kvinnelige ansatte.

Max Verstappen og Jos Verstappen fra sesongåpningen fra Bahrain for en drøy uke siden. Under Saudi-Arabia Grand Prix denne helgen hadde de hver sine arbeidsoppgaver bak rattet.

– Ikke bra for laget

Hun skal forøvrig senere ha blitt suspendert fra Red Bull etter nye funn i etterforskningen som først skal ha frikjent Horner fra alt.

Men det har ikke fått Verstappen til å tie. Sist helg, tilsynelatende mens han selv har vært opptatt med rallykjøring, skal han ha sagt følgende til Daily Mail.

– Jeg har allerede sagt at jeg tror det skaper problemer hvis han (Horner, joun.anm.) blir. Jeg tror det er for sent for Christian å si «la meg være i fred», men han har støtte fra den thailandske eieren, så jeg tror han blir værende resten av sesongen. Jeg sa at det ville være uheldig om han ble værende. Det er virkelig ikke bra for laget, hele denne situasjonen, sier Horner ifølge den britiske tabloidpressen.

For parallelt med at sønnen har sanket nok en Grand Prix-seier mens far selv har ladet hoftekanonene, så har han selv tatt rattet fatt denne helgen.

Verstappen.com NEWS: Jos Verstappen reigns supreme at Hannuit Rally: 'Went really well'

Posted by Max Verstappen on Monday, March 11, 2024

Fjerde totalseier

Far Verstappen har nemlig satset på rally i det belgiske mesterskapet de siste årene, og skiftet han i fjor doning til Skodas høypotente Fabia RS Rally2. Og denne helgen ble det sportslig suksess for den tidligere Formel 1-føreren fra Nederland.

Sammen med kartleser Renaud Jamoul ble det totalseier i Rallye de Hannut, som ligger i regionen hvor kartleseren opprinnelig er fra. Duoen ledet fra start til mål og tok 9 av 12 etappeseiere i løpet.

Seiersmarginen ble til slutt på 58 sekunder ned til John Wartique i en Volkswagen Polo GTI R5. Dette var hans fjerde totalseier i et rally. I fjor ble han forøvrig nummer seks sammenlagt det belgiske mesterskapet etter blant annet én seier og to andreplasser.

– Det er første gang jeg kjører dette rallyet, men det er et flott arrangement med vakre etapper og et par av etappene er svært krevende. For eksempel er brosteinene ordentlig glatte. Men fordi det var vår første gang, så lærte vi mye. Vi gjorde noen endringer på bilen som jeg var fornøyd med, så det gikk veldig bra, uttaler Jos på egne nettsider.

Han fortsetter rallysatsingen med den andre runden i det belgiske mesterskapet lørdag 16. mars.

Jos Verstappen med suksess under Rallye de Hannut denne helgen.
Powered by Labrador CMS