Han kjørte Formel 1 fra 1994 til 2003. I 2022 skal Jos Verstappen føre opp rallykjøring på CVen sin. Selvfølgelig med sønnen Max sin logo godt klistret på bilen.

Nå skal Jos Verstappen prøve seg i rallyløypa

Verdensmesterpappaen føyer seg inn i samme liste som utøvere som Carlos Reutemann, Kimi Räikkönen, Robert Kubica og Valtteri Bottas for å nevne noen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Og med det menes altså tidligere Formel 1-førere som har prøvd seg i rallyløypa. For det er noen av dem med vekslende hell. Førstnevnte Reutemann hadde kanskje størst plasseringssuksess da ham ble nummer tre totalt i den argentiske VM-runden i rally i 1985, riktig nok uten at hele VM-eliten var på plass den gang.

RALLY: Og med det menes altså tidligere Formel 1-førere som har prøvd seg i rallyløypa. For det er noen av dem med vekslende hell. Førstnevnte Reutemann hadde kanskje størst plasseringssuksess da ham ble nummer tre totalt i den argentiske VM-runden i rally i 1985, riktig nok uten at hele VM-eliten var på plass den gang.

Ellers har Robert Kubica tidvis gjort det sterkt i rallysammenheng, blant annet med sammenlagttittelen i WRC 2 i 2013, samt femteplassen totalt i Rally Tyskland som sin personlige bestenotering.

Kimi Räikkönen hadde en heller middels rallykarriere i 2010 og 2011. Han ble riktig nok nummer ti sammenlagt begge årene, med femteplassen totalt i Tyrkia som sitt beste løp. Mika Häkkinen og Valtteri Bottas er også to andre Formel 1-finner som har kjørt litt rally lokalt

Jos Verstappen er allerede godt i gang med testingen.

Fått god sans for rally

Nå blir det riktig nok ikke VM-kjøring for Jos Verstappen - ennå - men Formel 1-føreren fra 1994 til 2003 har meldt seg på i det belgiske rallymesterskapet med en Citroën C3 Rally2 driftet av DG Sport. Forøvrig samme team som driftet bilen til Mads Østberg i WRC 2 Pro i 2019.

– Jeg gleder meg veldig! Jeg har oppdaget at jeg virkelig liker rally. Spesielt på grunn av uforutsigbarheten. Så er jeg selvfølgelig veldig motivert og får god støtte fra et toppteam, men først og fremst må jeg finne ut hvor grensa går sammen med kartleseren min. Selv om jeg ønsker å få det til, så kaster jeg meg ut i dette fordi jeg liker rally, sier Jos Verstappen i en offisiell uttalelse fra det belgiske rallyforbundet.

Han hadde en helt middels Formel 1-karriere, riktig nok med to pallplasser i sitt debutår i 1994, men sønnen Max brukte ikke mange sesongene på å toppe det meste av farens statistikker. Og i 2021 ble han altså verdensmester i Formel 1.

Jos gratulerer sønnen Max med VM-tittelen i Formel 1 bare kort tid etter det enorme dramaet som utspant seg på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi i desember i fjor.

Utelukker ikke å kjøre VM-løp

Det blir neppe noe verdensmesterkaliber av pappa Jos heller i rallysporet, men han binder seg nå til to løp i det belgiske mesterskapet - og han utelukker ikke at han kan stille opp i en VM-runde.

Spesielt dersom Ypres Rally Belgia får tilbake VM-statusen de fikk som reserveløp i fjor, og det er ikke utenkelig at de får det igjen i år etter at det ikke ble noe løp i Storbritannia likevel.

– Rally handler først og fremst om erfaring. Dette kan må ingen måte sammenliknes med det jeg har gjort i karrieren tidligere. For meg er alt nytt; bilen, arbeidsmetoden, noteskriving, lytte til kartleser og det å lære seg etappene. Du må være våken samtidig som du må unngå å ta unødvendig risiko, konstaterer Verstappen.

De to første løpene han planlegger å stille til start i er Rally van Haspengouw 26. februar og Rally Syd-Belgia 19. mars. Han skal ta stilling til sin videre satsing etter disse to løpene.

Powered by Labrador CMS