Her dukker det neppe opp naboklager som følge av støy fra racerbiler. Et villastrøk er bygd, og omringer nærmest, de cirka 4,5 kilometerne med racerbane.

INDYCAR:

Kjører sitt første «all-star»-løp — slik fungerer konseptet

Det private baneanlegget «Thermal Club» er vertsted for mesterskapets første utgave av det nye konseptet.

Publisert

INDYCAR: Denne helgen er det duket for et nytt konsept i IndyCar-sirkuset - et løp som ikke inngår i det ordinære mesterskapet - ofte kalt et «all-star»-løp.

INDYCAR: Denne helgen er det duket for et nytt konsept i IndyCar-sirkuset - et løp som ikke inngår i det ordinære mesterskapet - ofte kalt et «all-star»-løp.

NASCAR har gjort det i mange år allerede med all-star-løpet som tradisjonelt har gått på Charlotte-banen, men som i senere år også har blitt avholdt på andre baneanlegg. I år avholdes det på den «nyoppussede» North Wilksboro-banen for andre gang.

IndyCar møter rallycross

I 2024 debuterer altså det amerikanske formelbilsirkuset sin utgave der 12 førere konkurrer mot hverandre og vinneren stikker av med 500.000 dollar.

Ulikt NASCAR er ikke dette løpet kun reservert tidligere vinnere eller mestere og minst én fører, Nolan Siegel i Dale Coyne-bilen med startnummer 18, kommer til å debutere i IndyCar denne helgen.

Konseptet, ikke ulikt NASCAR, går ut på at førerne får to treninger og to kvalifiseringer som de kjører. Deretter kjøres det to heatløp på ti runder hvor de seks beste fra hvert heat går videre til finaleløpet.

Kjører på privat lekeplass

I finaleløpet skal det kjøres 20 runder delt på ti runder. Etter at de første ti rundene er kjørt vil det være en ti minutter lang pause der teamene kan foreta justeringer på bilene før de siste ti rundene skal kjøres.

Alle som skal kjøre finaleløpet får et nytt dekksett. Det er heller ikke lov til å stoppe i depotet innenfor de ti rundene det skal kjøres med mindre det er ytterst nødvendig.

Banen det skal kjøres på er et privatanlegg i delstaten California kalt «Thermal Club». Den kan sammenlignes med Ascari-anlegget i Europa, eller den helt ferske Magarigawa Club i Japan. Skulle du ved formodning ønske å se løpet på banen må du punge ut med 500 dollar for billetter.

Powered by Labrador CMS