Her tar Max Verstappen over ledelsen i lørdagens spritnløp.

Verstappen vant intenst sprintløp

Ja, det var Max Verstappen som vant igjen. Likevel ble sesongens siste sprintløp av de bedre.

Publisert

FORMEL 1: Det var Lando Norris som startet i pole position etter en solid kvalifisering noen timer før løpsstart, men allerede i den første svingen måtte han innse at årets suverene verdensmester Max Verstappen tok over ledelsen i løpet. 

Etter det så vi ikke stort av nederlenderen, og selv om luken ned til Norris ikke ble veldig stor var det aldri et spørsmål om hvem som skulle stikke av med seieren i løpet. Likevel ble det et spennende sprintløp med en rekke forbikjøringer og tette kamper blant flere førere. 

– Det er akkurat sånn sprintløp skal være, kommenterte Viaplays Atle Gulbrandsen.

George Russell avanserte fra sin fjerdeplass og forbi Lando Norris i starten av løpet, men etterhvert hadde Norris god kontroll på andreplassen. Etter tett duellering måtte Russell også se at tredjeplassen gikk til Sergio Perez mens han selv kom over mål som nummer fire. 

Lewis Hamilton så lenge ut til å ha kontroll på femteplassen, men mot slutten av løpet kom både Ferraris Charles Leclerc og AlphaTauris Yuki Tsunoda seg forbi briten. Hamilton ble til slutt nummer syv. 

I sprintløpene er det de åtte fremste førerne som får poeng, og det siste poenget var det til slutt Carlos Sainz som tok etter å ha kjempet mot både Daniel Ricciardo og Oscar Piastri. 

Aston Martins Fernando Alonso og Lance Stroll måtte innse at det ble stang ut i sprintkvalifiseringen, men de kjørte seg godt oppover i løpet av de 24 rundene som ble kjørt lørdag kveld. I søndagens Grand Prix-løp starter Stroll som nummer tre og Alonso som nummer fire, mens det er Max Verstappen og Charles Leclerc som låser av første rad. 

Powered by Labrador CMS