Andreas fryktet at han ikke fikk starte VM-runden på Sardinia - til tross for at han raskt ble friskmeldt

Strenge FIA-regler kunne satt en stopper for Andreas Mikkelsen denne helgen etter at han var koronasyk for to uker siden.

Publisert

Det var med stor spenning Andreas Mikkelsen ventet på sin første negative test etter ti dagers isolasjon. Det var helgen før Rally Portugal at nordmannen avla en positiv koronatest, hvorpå han hadde milde symptomer i kun et par dager før han kom seg fint til hektene igjen.

Men for å kunne vende tilbake til WRC-sirkuset, så skal man ikke bare ha vært isolert i ti dager. Man må også avlevere en negativ test, selv om vitenskapen viser at man ikke lenger er smittsom langt ut i sykdomsforløpet. Men selv om man ved frisk allmenntilstand og lang nok isolasjonstid ikke skal kunne utgjøre en smittefare, så kan virusene - nok døde og ikke smittsome - fortsatt ligge i kroppen såpass lenge at det gir utslag på en test.

– Jeg fikk jo tidlig informasjon om at man kunne gå tre måneder med positive testsvar, selv om man i praksis er friskmeldt og ikke lenger har aktive virus i kroppen. Men i FIA er det såpass strengt at de krever at du leverer en negativ test. Det drar alle over en kam, og jeg trodde det var nok kunnskap om at det var slik ting fungerte. Så det ville vært et paradoks om jeg hadde kunne stått blant publikum, men ikke fått sittet i min egen bil, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS