Her tester Andreas Bakkerud bilen til Lasse Aaberg, en Ford Fiesta i Supernasjonal klasse 2. Dette er bare få dager etter NM-runden som gikk på Fuglehaugen Motorsenter utenfor Gol sist helg. Nå blir Norges største rallycrossprofil å gjøre comeback i Rallycross-NM med denne bilen.

Bakkerud bitt av NM-basillen

Norges største rallycrossprofil det siste tiåret vender hjem igjen for første gang på 13 år.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Det er mange nyheter på én gang som bergenseren nå melder overfor Parc Fermé. Han har allerede kunngjort at han skal kjøre showløpet i forkant av VM- og EM-runden i rallycross, en rallysprint på fredagen hvor han skal kjøre en Skoda Fabia RS Rally2 fra JC Raceteknik.

RALLYCROSS: Det er mange nyheter på én gang som bergenseren nå melder overfor Parc Fermé. Han har allerede kunngjort at han skal kjøre showløpet i forkant av VM- og EM-runden i rallycross, en rallysprint på fredagen hvor han skal kjøre en Skoda Fabia RS Rally2 fra JC Raceteknik.

I samme moment bekrefter Bakkerud overfor Parc Fermé at han ikke får realisert VM-comebacket han hadde ønsket, hvor det lå en mulighet i å få kjøre for ES Motorsport, teamet han tok EM-gull med i 2021, i deres nyutviklede elektriske Skoda Fabia.

Men selv om det sitter langt inne for bergenseren som har kjørt løpet i Höljes hvert år siden 2009, så bruser det i blodet av den tredje nyheten han kommer med; nemlig at han stiller til start i NM-runden på Vikedal 10. og 11. august. Sist han kjørte Rallycross-NM var sesongåpningen på hjemmebanen Eikås Motorsenter i 2011.

– Vikedal er jo veldig nærme Bergen. Bare 3,5 time unna. Utenom Eikås den banen jeg har vokst opp med hvor både pappa og onkel kjørte mange løp, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Lasse Aaberg og Andreas Bakkerud fra testen på Gol.

Frelst sist helg

Han får låne bil av sin sambygding, Lasse Aaberg, som vant klasse 2 på Fuglehaugen sist helg. Med Bakkerud fra tilskuerplass. Bilen er en Ford Fiesta, og er absolutt konkurransedyktig i feltet. 

For rallycrosstjernen ble frelst umiddelbart der han stod på sidelinjen og beundret sine likesinnede landsmenn. Ikke at han er ukjent med rallycrossen på noen som helst måte, selvfølgelig, men for 32-åringen har det skjedd noe spesielt med den norske miljøet som får rallycrosshjertet hans til å banke ekstra.

– Selv om jeg har tenkt en stund på å kjøre i Norge igjen, så ble jeg veldig bitt på Gol. Det er så digg å se at NM har blitt så bra. Til syvende og sist er jeg en «die hard» rallycrossfan, og det som har skjedd i Norge nå har vært et enormt løft som varmer, sier Bakkerud.

Hyller norsk rallycross

Han hyller både team og enkeltutøvere for det han mener har styrket seriøsiteten rundt mesterskapet, og at det sportslige nivået er jevnere og høyere enn kanskje noen sinne. Spesielt i de to øverste klassene «namedropper» han flere som han mener er med på å «uppe gamet» i Norge, som han selv sier.

– I klasse 3 så har du Joakim Vestli som er tilbake nå, som jeg kjørte mye gokart med. Og du har Petter Leirhol og Thomas Bryntesson der, og flere andre, som gjør den klassen beintøff. Ja, han Minge i den Pumaen også. Helt rå. Og ikke minst den største der. Med Emil Sivesind med den kjørestilen han har, for eksempel. At det går an å kjøre så sidelengs så fort. Han er verdt inngangsbilletten alene.

Andreas Bakkerud ble mildt sagt bergtatt over hva han fikk se av norsk rallycross da han reiste over fjellet for å se NM-runden på Gol som tilskuer.

– Men du har en som Jonas Dalseth Jacobsen som er tilbake nå, du har Østreng, ja- nei det i det hele tatt. Også håper jeg denne gule Mercedesen er med feltet for alltid. Du vet aldri hva du får med Herbjørn, enten om han er totalraskest eller om bilen kommer inn som en skraphaug, summerer Bakkerud.

Om fallhøyden er stor for en som har vært så nærme å bli verdensmester i rallycross, uten å ha blitt verdensmester? Det er han klar over.

– Jeg er ganske spent. Det er stor fallhøyde. Også har jeg kjørt og vunnet med forhjulstrekk og firehjulstrekk, men aldri kjørt og vunnet med bakhjulstrekk. Men jeg testet bilen til Lasse der oppe nå, og han kjørte som referanse, og jeg hadde tider som bør være i toppen. Men det hadde vært lettere å vinne på Gol enn hva det blir på Vikedal, sier han.

Ja, Daniel Holten - tar du utfordringen?

Utfordrer barndomskompis

Også vil Bakkerud benytte Parc Fermés spalteplass til å rette ut en konkret utfordring. Den går til Daniel Holten, rallycrossprofilen fra nettopp regionen i Vikedal som er en av Bakkeruds tetteste barndomskompiser i rallycrossdepotet.

– Ja, gjennom Parc Fermé vil jeg nå gjerne utfordre Daniel. Jeg ønsker en revansje! utbryter han.

Vi må be om kontekst for revansjen han ønsker seg.

– Vi hadde en tett fight der, tror det var i 2010. Det var et superjevnt og bra løp. Men han slo meg med to tideler...

Powered by Labrador CMS