Sesongstarten i Rallycross-EM er avlyst:

– Ikke verdens undergang

Selv om Sivert Svardal hadde gledet seg til sesongstarten i EM, så er det en spesiell grunn til at han lever fint med at løpet ble avlyst.

Publisert

RALLYCROSS: Torsdag kveld kom sjokkbeskjeden om at sesongstarten i Rallycross-EM avlyses med umiddelbar virkning. Ifølge RXP, promotoren av Rallycross-VM og EM, skal det franske bilsportforbundet FFSA ha trukket hele arrangementet uten forvarsel.

RALLYCROSS: Torsdag kveld kom sjokkbeskjeden om at sesongstarten i Rallycross-EM avlyses med umiddelbar virkning. Ifølge RXP, promotoren av Rallycross-VM og EM, skal det franske bilsportforbundet FFSA ha trukket hele arrangementet uten forvarsel.

Selv har ikke FFSA uttalt seg om den påståtte årsaken.

Ventet stor interesse

To nordmenn skulle i utgangspunktet stille til start i det som skulle være en ren EM-runde på franske Essay, tilbake for første gang siden 2011. Den gang ble det forøvrig norsk dobbeltseier i Supercars-klassen, med Frode Holte på topp foran Mats Lysen. Rallycross-esset Andreas Bakkerud ble nummer to i Super1600.

Sist gang det ble kjørt EM-runde på Essay-banen i Frankrike, i 2011, hvor Frode Holte i blå Volvo C30 stakk av med sin første EM-seier.

De resterende EM-runder samkjøres forøvrig med VM-løpene på samme bane, hvilket betyr at de må vente til Höljes første helgen i juli før de får konkurrert i mesterskapet.

– Det er selvfølgelig skuffende at det ikke blir noe neste helg, men sånn er det bare. Jeg gledet meg selvfølgelig veldig mye til å kjøre løp igjen, og Frankrike er veldig kult å kjøre i med mye interesse rundt, sier Svardal til Parc Fermé.

Forberedt på tøff konkurranse

Jens Hvaal har ingen spesielle ytterligere kommentarer til avlysningen av den franske EM-åpningen.

For Svardal sin del er det dog ikke noe problem å akseptere den spontane tilbaketrekkingen. Penger spart er én ting, men han tror det kunne blitt en tøff batalje.

– Det er ikke verdens undergang. Det er en ny bane for oss og mange bra sjåfører som har testet der i forkant, så vi var forberedt på at det ville bli en utfordrende helg. Nå får vi bare rette fokus mot årets høydepunkt som er Høljes og komme best mulig forberedt der, sier sørlendingen.

Torsdag ble det forøvrig kjent at Andreas Bakkerud stiller til start i rallysprinten i Höljes som kjøres fredagen før VM- og EM-runden. Bergenseren har også hatt planer om å melde seg på VM-runden, men etter det Parc Fermé forstår synes det urealistisk for Bakkerud å gjøre et VM-comeback.

Powered by Labrador CMS