Derfor reiste foreldrene fra Hamar til USA rundt for å se sønnen kjøre

– Det er ikke nødvendigvis for å se ham kjøre, men bare for å vise at vi er der.

Publisert

(LAGUNA SECA): Etter flere år hvor Christian Krognes kun kjørte i Tyskland, så har kalenderen det siste året ekspandert til det mer globale slaget. Med hovedfokus på Intercontinental GT Challenge, som kjøres over fem kontinenter, så blir reiseavstanden betraktelig lengre.

Pappa Jon (til venstre) og mamma Leena (til høyre) hadde flere grunner til å dra til USA sist helg. Først og fremst for å følge sønnen Christian, i tillegg til at Jon fikk med seg sin amerikanske kusine Kathy og hennes ektemann George (venstre for Christian) på billøp. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

(LAGUNA SECA): Etter flere år hvor Christian Krognes kun kjørte i Tyskland, så har kalenderen det siste året ekspandert til det mer globale slaget. Med hovedfokus på Intercontinental GT Challenge, som kjøres over fem kontinenter, så blir reiseavstanden betraktelig lengre.

Under runden i California, på Laguna Seca-banen sist helg, så var det ikke bare Christian, Dennis Olsen og Parc Fermés utsendte som var de eneste nordmennene i paddocken.

Vurderte Australia og Japan

Leena, George, Kathy og Jon - stolte over å kunne følge Christian Krognes på nært hold på Laguna Seca. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

For under autografskrivingen så dukket foreldrene til Christian opp, Jon og Leena. De hadde altså reist hele veien fra Hamar til California for å se sønnen sin kjøre to stint gjennom de åtte timene løpet foregikk.

– Egentlig hadde vi mest lyst til å dra til Australia, men vi kunne verken reise dit eller til løpet i Japan på grunn av jobbsituasjonen. Så da ble det i stedet hit, forteller pappa Jon overfor Parc Fermé.

I tillegg hadde de en ekstra grunn til å dra til statene ved at Jons kusine, Kathy, er fastboende i USA sammen med ektemannen George. Dermed var det totalt fire fra familien som fulgte Christian og Walkenhorst Motorsport inn til åttendeplassen i løpet.

Aldri nervøs

Kathy Baldwin, kusinen til Christians pappa Jon, måtte naturlig nok sikre seg autografen til nordmannen de ville heie frem gjennom 8-timeren på Laguna Seca. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Så må det også nevnes at KNA Hedmark, klubben som Christian kjører for, var representert med Espen Krogh og Magne Nordgård for å følge løpet fra sidelinjen.

– Jeg er jo ofte spent på hvordan det går, men jeg er mest opptatt av at han kommer i mål og at det ikke skjer noe alvorlig. Men jeg sover godt om natta, og man må ikke gjøre for mye alvor ut av det. Det er jo gøy dette. Hvis det ikke er moro, så kan man jo bare slutte, konstaterer far Krognes.

Naturlig nok setter Christian svært stor pris på at foreldrene stiller opp, og er evig takknemlig for at de fortsetter å følge ham på banen selv om han nå har vokst ut av reiret på Ridabu og etablert seg med samboer og fast jobb i Oslo.

Christian Krognes var langt fra eneste nordmannen til stede på Laguna Seca. Her i samtale med Magne Nordgård og Espen Krogh som reiste over i regi av Krognes' motorklubb KNA Hedmark. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Det er ikke så ofte de har hatt mulighet begge to, og det hører jo med til historien at de brukte stort sett alt på både meg og søsteren min da vi var yngre. Da var det ikke så mye igjen til reising på egenhånd. Så de får endelig tatt det igjen litt nå, sier en takknemlig Christian til Parc Fermé.

Risikerer å ikke se ham kjøre

Risikoen for at det likevel blir lite kjøring å se er likevel stor. Det kan skje ting under kvalifiseringen eller tidlig i løpet som gjør at man ikke får kjørt en meter. Da kan det virke som en hel tur over andre siden av kloden virker noe bortkastet.

Hørselvern og mobilkamera - obligatoriske gjenstander for å følge sønnen Christian så nært som mulig. Her fra den populære Corkscrew-svingen. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Men det tilbakeviser Jon på det sterkeste.

– Jojo, det har skjedd flere ganger, sier Jon, og viser til flere VLN-løp på Nürburgring hvor det enten er blitt kansellert eller brutt tidlig i løpshelgen.

– Men vi drar ikke nødvendigvis for å se ham kjøre. Det er bare for å vise at vi er her, slår Jon fast.

Viktig mental støttespiller

Faren har alltid vært en god mental støttespiller for Christian, og «imaget» han har fått som kanskje den ledende utøveren i Norge på mentaltrening er bygget opp etter et langvarig samarbeid med faren helt siden gokart-perioden.

– Vi snakker alltid sammen før og under løp, enten jeg er tilstede eller vi tar det på telefon. Om ting ikke går bra, så er det fort gjort å bli litt «deppa», men det får han ikke lov til. Det er viktig å bidra til å ta bort alt presset. Denne helgen visste vi at det ikke var den beste banen for bilen, og da var det viktig å fokusere på hvor mye man kan lære som mulig, sier Krognes.

Powered by Labrador CMS