Simone Tempestini og kartleser Francesca Maior fra Helgesjøen-etappen under Aurskog-Høland Rally.

Derfor valgte EM-vinneren å legge testen sin til norsk rally

Simone Tempestini var ikke bare en god målestokk for norske rallyførere, men selv mente han at Aurskog-Høland Rally ble hans optimale oppvarming før EM-runden til helgen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: I utgangspunktet kunne det se ut som at Frank Tore Larsen hadde grei kontroll på Simone Tempestini fra Romania, som forøvrig vant sesongåpningen i Rally-EM i Ungarn.

RALLY: I utgangspunktet kunne det se ut som at Frank Tore Larsen hadde grei kontroll på Simone Tempestini fra Romania, som forøvrig vant sesongåpningen i Rally-EM i Ungarn.

Men de to lange etappene skulle spille den regjerende norgesmesteren et puss, og to kanontider fra Tempestini var nok til at han tok hjem totalseieren.

Frank Tore Larsen og kartleser Lars-Håkon Lundgreen er nummer to i NM bak Henning Solberg, men leder i praksis når vi stryker det dårligste resultatet - ettersom man i år kan stryke ett løp fra totallista.

Tok ingen sjanser

Selv om Larsen vant de øvrige fem etappene. Han mente begge etappene ble preget av en viss marginkjøring, spesielt på de raske partiene, ikke minst da det ble ekstra glatt på SS6, der han trodde han hadde en punktering.

– Jeg ble nok lurt av været, også var det et par tilbud. Vi skal til EM om to dager, så jeg ville ikke legge igjen bilen, forklarer NM-lederen og toer i Aurskog-Høland Rally.

Løpet ble uansett en fin oppkjøring, både teknisk med bil og mentalt. I alle fall føler han seg godt forberedt, og er glad for at Tempestini kom for å sjekke nivået i Norge.

– Jeg tror tempoet han og jeg har ligget på er et Topp 6-tempo i EM. Men det er ren gjetting. Helt umulig å si. Men jeg føler at han er bedre enn hva han får anerkjennelse for, sier Frank Tore.

Tidligere juniorverdensmester

Tempestini er dog ingen hvem som helst. Som nevnt vant han Rally Ungarn, årets første EM-runde. Han ble juniorverdensmester i 2016, hvor han blant annet konkurrerte mot Ole Christian Veiby.

Simone Tempestini.

29-åringen har også en andreplass og to tredjeplasser i enkeltløp i WRC 2 å skryte av. Hovedpersonen selv for anledningen mener også at NM-runden er mer verdifullt å prioritere enn en ren test.

– Jeg er ikke så glad å gjøre en test opp og ned på den samme veien. Også kjørte jeg ikke EM-runden i fjor, så jeg kjenner ikke veiene der. Og hvor like disse etappene er vet jeg ikke, men det er i alle fall raske grusetapper. Og det er veier jeg også liker godt, sier Tempestini til Parc Fermé.

Fornøyd med nivået

– Hvordan oppdaget du muligheten om å kjøre her i Norge?

– Det var en fyr i teamet som tipset om det, og sa at vi i år måtte finne noe spesifikt der vi kunne kjøre et mindre rally for å gjøre oss klare. Så dette var en veldig god test for oss, slår rumeneren fast.

Han er også fornøyd med motstanden han fikk, og innrømmer at han også var heldig med startposisjonen der han var den syvende i rekken.

– Nivået var som jeg forventet meg, og jeg håpet å kjempe i toppen. Men forholdene som var hjalp meg litt. Men selv om startposisjonen var god, så gjorde vi en god jobb, og rytmen var veldig bra, sier EM-lederen.

Powered by Labrador CMS