Formel 3-fører Martinius Stenshorne (17) og Mads Østberg (36) er to profilerte norske bilsportutøvere fra hver sin generasjon, men nøt likevel godt av samlingen og kompetansen som Olympiatoppen stilte til disposisjon.

Derfor velger bilsportlandslaget å samarbeide med Olympiatoppen

Selv om de ikke er skjermet under Norges Idrettsforbunds paraply, så får Norges Bilsportforbund likevel innpass i det aller helligste - også i internasjonal idrettsmålestokk.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: – Kompetansen her er jo verdensledende. De er jo blant de beste i verden på toppidrett. Så det er utrolig lærerikt. Skal du bli best må du samarbeide med de beste, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, til Parc Fermé.

BILSPORT: – Kompetansen her er jo verdensledende. De er jo blant de beste i verden på toppidrett. Så det er utrolig lærerikt. Skal du bli best må du samarbeide med de beste, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, til Parc Fermé.

Fredag var elite-, satsing- og juniorlandslaget samlet til den tradisjonsrike samlingen de gjerne har på slutten av året når de aller fleste av utøverne har avsluttet sine sportslige sesonger, og denne gang var de tilbake på Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo - hvor de sist var i januar 2020 rett før koronapandemien brøt ut.

Lars Haugvad fra Olympiatoppen har vært en viktig brikke i Dennis Haugers hverdag denne sesongen, og det fikk alle på landslaget dyp innsikt i under samlingen fredag.
Utøverne fulgte nøye med på foredragene på Olympiatoppen. Foran fra venstre Martinius Stenshorne, Marcus Påverud, landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass, Marius Nakken, Ole Christian Veiby, Emil Heyerdahl, Isabell Rustad og Elina Lie Rolfsen. Bak fra venstre Felix Heiberg, Emil Gjerdrum, Oskar Biksrud, Marius Solberg Hansen, Jens Hvaal, Philip Svendsen, Marius Barry-Berg, Marcus Sæther og Petter Sæves Waskaas.

Dypdykk i Haugers oppfølging

På Olympiatoppen åpnet dagen med en formiddagsøkt i regi av Claude Lebreux, som blant annet også har samarbeidet med det belgiske bilsportlandslaget og flere av deres toppførere i ulike grener.

Deretter var det foredrag om idrettsernæring i regi av tidligere toppsyklist Emilie Moberg, etterfulgt av tematikk rundt fysisk og mental helse innenfor idretten, med Lars Haugvad bak roret. Han har jobbet tett på Dennis Hauger denne sesongen, og delte broderlig med dyp innsikt i hvordan han og Hauger har jobbet sammen.

– Skal disse utøverne lykkes, så må de ta fysisk og mental trening, ernæring og restitusjon på alvor. Hvis ikke kommer man ikke til å lykkes. Det viktigste er jo uansett å være god til å kjøre bil, og man skal ikke glemme det. Og man må ha fokus på det. Men for å lykkes i bilsport i dag så må man også være en toppidrettsutøvere, sier Gulbrandsen.

Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund.

Sløyfer juniorlandslaget

Denne samlingen markerte også slutten på det som har vært definert som juniorlandslaget i flere år. Gulbrandsen forklarer nå hvorfor de slanker stallen med landslagsstatus på de yngste utøverne.

– Først og fremst fordi det er vanskelig å plukke de beste i ung alder. Det vi kan se er at en utøver kan ha gjort det veldig bra i gokart et år, og deretter bli tatt ut på landslaget. Så blir vedkommende nummer syv i NM neste år, og da er det seks foran som lurer på hvorfor de ikke er på landslaget. Så vanskelig å se hvem som blir best, for man kan blomstre på det senere tidspunkt. Så er dette er også i tråd med forskning og hvordan andre forbund jobber; at forskning viser at vi trenger ikke spesialisere og profesjonalisere i så ung alder, sier sportssjefen.

Fokuset på de yngste forsvinner likevel ikke. Det blir en annen struktur og et annet tilbud for dem som har høye ambisjoner i ung alder, og utretter gode resultater bak rattet i ung alder.

– Det blir flere unge utøvere som vi skal engasjere, ved at vi kommer til å invitere til flere samlinger som er åpne for alle som vil, og som er rettet mot de yngste. Så er det de som har de beste resultatene som etterhvert kan komme på Team Norway, konstaterer han.

Powered by Labrador CMS