Martinius er denne uken tilbake i Formel 3-bilen på Imola.

Stenshorne sikter mot nye poeng på Imola:

– Det er en bane jeg liker godt

Formel 3-sesongen ruller denne uken videre på en bane Stenshorne kjenner godt til.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 3: I Melbourne kom Martinius Stenshornes første løpsseier i Formel 3 etter at han på andre forsøk kvalifiserte innenfor topp 12. Når sesongen omsider ruller videre denne uken er det et naturlig mål å opprettholde den kvalifiseringsfarten. 

FORMEL 3: I Melbourne kom Martinius Stenshornes første løpsseier i Formel 3 etter at han på andre forsøk kvalifiserte innenfor topp 12. Når sesongen omsider ruller videre denne uken er det et naturlig mål å opprettholde den kvalifiseringsfarten. 

– Det er det jeg kommer til å fortsette å jobbe med så jeg kan være mer jevn innenfor topp 10. Det er et ganske hardt mesterskap, så jeg tenker at i min første sesong i Formel 3 er det ikke verst å kunne henge med innenfor topp 10. Så er det jo så klart fint om det kunne gå enda bedre, forteller Martinius Stenshorne til Parc Fermé

– Vi får håpe på en liten 17. mai-boost I kvalifiseringen da?

– Det hadde vært fint hvis det kunne gå bra, det hadde vært gøy da, men vi får se hvordan det går.

Holdt seg aktiv

Selv om det har vært en relativt lang pause i Formel 3-sesongen har ikke Martinius Stenshorne holdt seg helt i ro.

I den relativt lange pausen fra siste løp i Melbourne har ikke Stenshorne holdt seg helt i ro hjemme i Hokksund. Blant annet har han kjørt tre nye testdager i Formel 3-bilen i Barcelona. 

– Jeg følte det gikk ganske bra. Jeg fikk testet ganske mye nytt og jeg var egentlig ganske fornøyd. Det er fint å ha en test midt i sesongen for å få prøve litt nytt siden det ikke er så mye testing vanligvis. Jeg opplevde at jeg selv lærte mye, sånn er det jo selvfølgelig når du er rookie at jo mer du kjører jo mer lærer du, også tror jeg at også teamet fant ut av noen ting her og der, forteller Stenshorne om testingen. 

I tillegg har Hokksund-gutten tatt turen til Silverstone for å kjøre GB3. Hovedmotivasjonen var å lære seg banen før Formel 3-sirkuset ruller inn der i sommer. 

– Det var jo mest for å lære banen. Og jeg følte at jeg fikk gjort det. Det ble mye kjøring på tørt og litt på vått. Farten var hvertfall veldig bra på tørt. Dessverre begynte det å regne på tidkjøringen så det var ikke så lett uten å ha prøvde det før, men jeg var likevel rask i det første løpet og jeg følte at om jeg hadde startet litt høyere opp kunne jeg fightet for førsteplassen.

Kjent bane

I Melbourne sikret Martinius Stenshorne sin første Formel 3-seier.

Formel 3-sesongen fortsetter denne uken på Imola. Det er en bane Stenshorne tidligere har omtalt som en personlig favoritt, og ikke minst er det den første banen på årets kalender hvor han kan skilte med løpserfaring. 

I Formel 4 ble det tre femteplasser, og i FRECA ble det både pole og seier i det som var hans aller første løp i mesterskapet. 

– Jeg har kjørt der et par ganger det nå så jeg begynner å kunne banen ganske godt. Jeg hadde ganske bra resultater i Formel 4, og så klart i FRECA var det også veldig bra. Det er en bane jeg liker godt, mens et betyr jo ikke at det skap gå bedre egentlig. Men det er i alle fall en bane jeg syns det er morsomt å kjøre på, forteller Stenshorne. 

Utover at han naturlig nok ønsker å stabilisere seg innenfor topp 10 går som vanlig ikke Martinius rundt med et resultatorientert mål. 

– Som vanlig har jeg ikke satt meg noe mål egentlig. Det er jo bare å fortsette å lære. Det er det jeg alltid sier som kanskje er et litt kjedelig svar for men det er det som er målet

Formel 3-helgen ruller i gang med trening og kvalifisering fredag 17. mai, før det som vanlig kjøres et sprintløp lørdag og et hovedløp søndag. I sammendraget er Stenshorne nummer 13 etter at to løpshelger er ferdigkjørt. Teamkamerat Luke Browning topper listen. 

Powered by Labrador CMS