Omar Fayad Meneses har flyttet til Norge som ambassadør, og i helgene er det racing som gjelder.

Mexicos ambassadør gir full gass i Racing-NM:

– Det er en stor familie

Racing er kanskje ikke det første du tenker på i forbindelse med en ambassadør, men for Omar er det en vei inn i det norske samfunnet. 

Publisert Sist oppdatert

RACING: På Vålerbanen hadde over 160 førere møtt opp til sesongstarten i Racing-NM. En av de var Omar Fayad Meneses fra Mexico. 

RACING: På Vålerbanen hadde over 160 førere møtt opp til sesongstarten i Racing-NM. En av de var Omar Fayad Meneses fra Mexico. 

Og han er ikke en helt tilfeldig meksikaner som har funnet det passende å flytte til det kalde nord. Han er nemlig Mexicos ambassadør i Norge.

– Jeg flyttet til Norge i vinter, og jeg har kommet til Norge for å jobbe som ambassadør for landet mitt, forteller Meneses til Parc Fermé.

Racing som integrering

Ved siden av ambassadør-jobben i Oslo er det altså racing det går i. 

– Jeg liker denne sporten. Jeg liker racing og biler, og jeg liker miljøet. Folkene, bilene, mekanikerne og førerne.. det er en stor familie. Man kan integrere seg inn i samfunnet gjennom sport, sier han. 

Omar Fayad Meneses under NM-debuten på Vålerbanen sist helg.

Og når snøen ligger som et teppe over landets baner går tiden med til langrenn og alpint. 

– Jeg elsker snø og vær, og jeg elsker dette landet. Det er et veldig fint land, og jeg er veldig veldig glad for å være her, forteller han entusiastisk.

Før han ble Mexicos amabassadør i Norge var han guvernør i delstaten Hidalgo. Der har han siden 2019 kjørt i ulike regionale mesterskap, i tillegg til at han har kjørt en rekke løp på Autodromo Hermanos Rodriguez hvor det blant annet arrangeres Formel 1 hver høst.

Få forskjeller

Dette er første gang han kjører i et annet land enn Mexico. I de tre GT5-løpene på Vålerbanen ble det forøvrig progresjon med 20. plass, 19. plass og 15. plass. 

– Jeg føler med bra. Dette er nytt for meg, og første gang jeg deltar her i deres land, men jeg føler meg veldig veldig bra. Jeg er 61 år gammel, men jeg er sterk!

Og til tross for sin alder og sin offisielle rolle på Mexicos vegne regner han seg naturligvis som et nasjonalt talent. 

– Jeg skal kjøre som en nordmann, ikke som en meksikaner. Jeg er et nytt norsk talent, sier den karismatiske meksikaneren. 

Og forskjellene på meksikansk og norsk racing spør du?

– Der er ikke noen store forskjeller. Det er veldig likt - det er racing!

Powered by Labrador CMS