Martinius Stenshorne i aksjon på Hockenheim.

Tøff kjøring fra Stenshorne sikret viktig andreplass:

Dette er scenarioet før sesongens siste løp

Tim Tramnitz legger press på teamkamerat Martinius Stenshorne før sesongens aller siste løp.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Martinius Stenshorne avslutter denne helgen sesongen i Formula Regional Europa på Hockenheim. Nordmannen har allerede blitt rookie-mester mens Andrea Kimi Antonelli på sin side har sikret totalseieren, men fortsatt er andreplassen i spill. Før helgen ledet Stenshorne an 22 poeng foran teamkamerat Tim Tramnitz som ligger som nummer tre i mesterskapet. 

FRECA Hockenheim, løp 1

  1. Tim Tramnitz, R-ACE GP
  2. Martinius Stenshorne, R-ACE GP
  3. Nikita Bedrin, Van Amersfoort
  4. Rafael Camara, Prema
  5. Kas Haverkort, Van Amersfoort
  6. Andrea Kimi Antonelli, Prema
  7. Maceo Capietto, RPM
  8. Nikhil Bohra, Trident
  9. Laurens van Hoepen, ART
  10. Roman Bilinski, Trident

Stenshorne startet lørdagens løp som nummer tre foran teamkameratene Tim Tramnitz og Mathias Zagazeta, men han fikk en dårlig start og ble passert av de begge inn i første sving. Når Hokksund-gutten hadde passert Zagazeta hadde Tramnitz på sin side tatt ledelsen i løpet. Samtidig utløste en hendelse lenger bak i feltet en sikkerhetsbil, og en god omstart etter at sikkerhetsbilen kjørte inn igjen i depotet sendte Stenshorne forbi Haverkort og opp på tredjeplass. 

En ny omstart etter sikkerhetsbil sent i løpet ga nye muligheter for Stenshorne. Svært tøff kjøring fra nordmannen gjorde at han kom seg forbi Camara og opp på andreplass. I mål var det Tim Tramnitz som vant løpet foran Stenshorne. 

Resultatet medfører at avstanden mellom Stenshorne og Tramnitz er redusert til 15 poeng. I søndagens løp starter Tramnitz i pole ved siden av Stenshorne, og forutsatt at Tramnitz vinner løpet er Stenshorne avhengig av å minst fullføre som nummer tre for å beholde andreplassen i mesterskapet. Om han blir nummer fire ender de to likt på poeng, men om Tramnitz skulle vinne løpet ender de begge med fire løpsseiere og det hele vil avgjøres i tyskerens favør grunnet at han har flere andreplasser enn Stenshorne. 

Søndagens løp, som altså er sesongens siste og helt avgjørende i sølvkampen, kjøres 10:40 norsk tid. 

Powered by Labrador CMS