Mads Østberg fra fjorårets rekord på 47 meter. Men verken han eller forrige rekordholder tenker på nåværende tidspunkt at det viktigste er å hoppe 48 meter eller lengre.

Dette tenker Mads og Eyvind om nytt rekordforsøk over Colin's Crest

I fjor mistet Eyvind Brynildsen Colin's Crest-rekorden til sin nabo Mads Østberg. Men førstnevnte virker ikke nevneverdig gira på å ta den tilbake helt uten videre.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det var en bemerkelsesverdig avslappet gjeng fra Augerødlia i Sperrebotn utenfor Moss Parc Fermé møtte i Karlstad like før det brakte løs torsdag kveld. For vi snakker om en ultralokal duell når Mads Østberg og Eyvind Brynildsen omsider møtes til duell igjen på like vilkår under EM-runden Royal Rally of Scandinavia.

RALLY: Det var en bemerkelsesverdig avslappet gjeng fra Augerødlia i Sperrebotn utenfor Moss Parc Fermé møtte i Karlstad like før det brakte løs torsdag kveld. For vi snakker om en ultralokal duell når Mads Østberg og Eyvind Brynildsen omsider møtes til duell igjen på like vilkår under EM-runden Royal Rally of Scandinavia.

Eyvind Brynildsen.

For de bor bokstavelig talt et steinkast fra hverandre, og rekorden de har vært kjent for å ha over velkjente Colin's Crest kan også kalles for et relativt greit steinkast.

45 vs. 47 meter

45 meter for Eyvind Brynildsen på vinterstid under VM-runden i 2016, før Mads Østberg tok ytterligere to meter på sommerføre under arrangørens EM-debut i fjor.

– Men jeg lever godt med å ikke ha rekorden på grus, ettersom jeg jo fortsatt har den på snø. Så vi har jo hver vår rekord, sier en utradisjonell diplomatisk Brynildsen til Parc Fermé.

Mads Østberg.

Østberg bekrefter at det å forsvare hoppet, i skrivende stund torsdag kveld, heller ikke er det viktigste. Enda.

– Fader ass. Nei, om man er med og kjemper, så er det nettopp det. Det er lettere å kline til på hoppet om det er den siste prøva og resten av løpet har gått til helvete. Nå er det SS4 og SS8. Da er det litt mer vrient. Så akkurat nå er det ikke det viktigste. Men klart - om Eyvind vurderer å kline til, så må vi se hva han gjør da, sier Østberg til Parc Fermé.

Eyvind Brynildsen tok rekorden på Colin's Crest i 2016 på 45 meter. Den rekorden stod i syv år.

Ødelagt løp høyner sjansen

Skal vi dog stole på naboen hans, så kan Østberg foreløpig ta det med ro. For Brynildsen deler akkurat samme filosofi og strategi.

– Da jeg tok rekorden i 2016, så var det fordi løpet mitt var ødelagt. Da Mads tok den i fjor, så var det fordi rekorden hans var ødelagt. Det er en risiko å gå for hoppet.

– Hvor stor er faktisk risikoen for å ødelegge bilen?

– Det er jo risiko for at det går en toppmontering, eller en demper som punkterer, eller dra av et eller annet stag. Det er masse som kan ryke. Det handler om å gi bånn gass, men det er jo egentlig helt idiotisk. Men om man ikke har noe å kjøre for, så kan man jo prøve, sier Eyvind.

Mads kjenner godt til oppskriften om å hoppe lengst mulig. Det handler om å kunne ha bånn gass i forveien så lenge som mulig. En venstresving noen hundre meter tidligere avgjør.

– Det er en lang feildosert sving som nyper på slutten. Får du rotasjonen der, og kan holde fullt, så har du oppskriften på et langt hopp, sier rekordholderen fra i fjor.

Parc Fermé er på plass i Karlstad denne helgen. Følg med videre for flere intervjuer, reportasjer og bilder!

Powered by Labrador CMS