Her suser feltet inn mot første sving på Lusail-banen under gårsdagens løp. Det anslås at helgens løp ble kjørt i godt over 30 varmegrader.

Ekstreme forhold preget Qatar Grand Prix: — Han led, han led mer enn de andre

At løpet ble kjørt på kveldstid gjorde ingen forskjell på varmen under løpet på Lusail-banen. Flere førere var sterkt preget etter å ha gått gjennom det ekstreme løpet.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Årets Qatar Grand Prix blir beskrevet av førere som ett av de tøffeste løpene de noen gang har kjørt gjennom sin bilsportkarriere. TV-bildene fra søndagen bygger uten tvil opp under påstandene.

FORMEL 1: Årets Qatar Grand Prix blir beskrevet av førere som ett av de tøffeste løpene de noen gang har kjørt gjennom sin bilsportkarriere. TV-bildene fra søndagen bygger uten tvil opp under påstandene.

—  Jeg tror det var det tøffeste løpet i karrieren for oss alle, sier Charles Leclerc til Sky etter løpet før han fortsetter:

—  Det ville i seg selv vært det tøffeste løpet på grunn av varmen, varmen var helt vill, i tillegg har vi mange høyhastighetssvinger og til slutt det jeg tror er det mest signifikante, nemlig å legge på tre pitstopp.

Måtte improvisere

Gjennom løpet kunne man blant annet se George Russell løfte visiret gjennom vært depotstopp for å få luft inn i hjelmen. Andre førere som Yuki Tsunoda prøvde til og med å løfte visiret på banen, for så å bli pepret med sandkorn. 

Logan Sargeant måtte bryte løpet på grunn av varmen. Amerikaneren hadde tidligere i helgen slitt med underliggende sykdom, men den høye varmen kombinert med dehydreringen gjorde at han måtte parkere bilen.

— Han led, han led mer enn de andre, og han kjempet tappert til det punktet han bare måtte bryte, sier Williams-teamsjef James Vowles i en video på X, tidligere Twitter. 

Han berømmer førernes kamp gjennom den tunge dagen, og forsikrer også fansen om at Alexander Albon også har det bra etter forholdene og at begge vil være klare til å kjøre neste løp i Austin.

Alonso brant seg på setet

Under løpet kunne man høre Fernando Alonso klage på høye temperaturer i setet under løpet, og spurte teamet om de kunne kaste vann for å kjøle spanjolen ned.

— Det var visst ikke lov, sier en glisende Alonso til Sky etter løpet og fortsetter:

— Jeg hadde et veldig varmt sete og på runde 15 brant jeg meg litt på høyresiden av kroppen. Forholdene i dag var ganske ekstreme, forklarer han litt mer alvorspreget.

I sosiale medier har det florert flere innlegg fra fans som reagerer sterkt på forholdene førerne måtte gjennomgå. Flere mener at løpet aldri burde blitt kjørt mens mange også mener at FIA må ta ansvar for det som skjedde.

McLaren ligger an til fjerdeplass

Tross et hardt løp viser igjen McLaren sterkt tempo når det teller. Lørdagens sprintvinner Oscar Piastri kunne ta til takke med en andreplass mens hans lagkamerat Lando Norris kjørte inn til tredjeplass.

På toppen var plassen derimot reservert den ovnsferske verdensmesteren Max Verstappen. Nederlenderen fortsetter med det herjingen i årets sesong - men det skal sies at avstanden kun var drøye 4,8 sekunder etter målgang.

Lewis Hamilton brøt løpet allerede på første runde etter et sammenstøt med sin egen lagkamerat George Russell. Det kompliserer Hamiltons jakt om andreplassen i årets VM som nå ligger 30 poeng bak Sergio Perez.

Kampene i konstruktørmesterskapet har også nådd et nytt gir. McLarens oppvåkning truer fjerdeplassen til Aston Martin. Det skiller kun 11 poeng mellom teamene, og fortsetter Papaya-bilene med samme moment, kan de potensielt true Ferrari om tredjeplassen.

Powered by Labrador CMS