Fra NM-gull til EM-kamp i Höljes for Sivert: – Jeg må jobbe med å temme meg selv og alle kreftene

Han strutter av selvtillit og sier selv han er i angrepsposisjon. For første gang skal Sivert Svardal måle kreftene sine internasjonalt i rallycrossens toppklasse.

Publisert

Nå er det altså duket for det som gjerne er rallycrossens store høydepunkt gjennom sesongen. Riktignok er det fortsatt noen koronarestriksjoner, og deltakelsen i de internasjonale klassene med VM i RX1 (tidligere kjent som Supercar) og RX2e er lav med kun ti biler i hver klasse.

Den største klassen er derimot europamesterskapet i RX1. 26 biler til start, fem av dem nordmenn, og én av dem er sørlendingen Sivert Svardal. Han kommer frisk og rask til Sverige med et ferskt NM-gull i lomma, og skal for første gang sjekke ut tempoet sitt med europaeliten. Treningen på fredag endte på en høyst akseptabel syvendetid, med VM-profilen Andreas Bakkerud på en fjerdetid - 13 hundredeler foran Svardal.

– Det var veldig moro. Det var jeg kjempefornøyd med. Jeg hadde håpet å være blant topp 12-15. Men målet mitt er fortsatt det samme, selv om treningen gikk veldig bra, sier Svardal til Parc Fermé.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS