Tor Arne Kvia er en sentral og markant skikkelse i norsk drifting, med to NM-gull og internasjonal deltakelse. Nå ser han muligheten til å forme sporten fra utsiden, og står derfor over sesongen der han kunne forsvart fjorårets NM-gull.

Drifting-NM:

Fra norgesmester til primus motor

Regjerende norgesmester Tor Arne Kvia har et NM-gull å forsvare. I stedet tar han over roret til hele NM-sirkuset framfor sin egen bil.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: Denne helgen starter NM-sesongen i drifting, markedsført under navnet Norwegian Drift Championship (NDC), på Grenland Motorsportsenter utenfor Skien. Total tre NM-runder skal kjøres, der ferden går videre til Starmoen utenfor Elverum i juni, før sesongen avsluttes med NM-finale på Motorcenter Norway utenfor Sokndal.

DRIFTING: Denne helgen starter NM-sesongen i drifting, markedsført under navnet Norwegian Drift Championship (NDC), på Grenland Motorsportsenter utenfor Skien. Total tre NM-runder skal kjøres, der ferden går videre til Starmoen utenfor Elverum i juni, før sesongen avsluttes med NM-finale på Motorcenter Norway utenfor Sokndal.

52 førere er påmeldt i år, fordelt på 20 utøvere i toppklassen Pro og 32 utøvere i Pro-2. I tillegg er det verdt å nevne at innstegsklassen Grassroots får norgescupstatus denne sesongen.

Kom brått på

I fjor var det Tor Arne Kvia fra Nærbø som stakk av med NM-gullet i Pro-klassen, mens Espen Rohde tok Pro2-tittelen. Og mens Rohde tar steget opp til Pro, så tar Kvia steget ut fra startlistene og bak spakene på hele mesterskapet som sjef for hele NDC-promoteringen.

– For min egen del så ser jo muligheten med alle ideene jeg har hatt i mange år, og jeg er jo blitt nevnt til å ta over NDC en gang, og det er noe jeg har hatt lyst til. Men det er langt fram i tid. Så kom det nok litt brått nå, men OK - da har jeg muligheten til å sette alle mine ideer og tanker ut til live, og prøve å forme sporten slik jeg tror den bør gå videre, sier Kvia til Parc Fermé.

Han tar over roret etter Ronny Køhler, som sammen med Asbjørn Olsen - far til driftingprofilen Simen Olsen - har løftet Drifting-NM betraktelig de siste årene.

– Etter fire fantastiske år så har Ronny gjort en kongejobb. Han har stått på med enorme dugnadstimer, og han følte det nok var på tide å gi stafettpinnen videre. Så da ble det jeg som tok det over nå. Asbjørn er fortsatt med som eier av driftsselskapet bak, sier Kvia.

Holder seg unna det sportslige

Han er bare 26 år, men allerede rukket å delta i ti sesonger her i Norge. I tillegg er han en av Norges håpefulle i European Drift Masters, en serie han vil fortsette med selv om han ikke kommer til å kjøre NM.

For det sømmer seg ikke å delta i et mesterskap man selv promoterer.

– Nei, med dagens fokus på habilitetgreier også videre så skal man nok være ganske forsiktig, humrer Kvia, som likevel ikke skal legge skjul på at hans samboer Marianne Halvorstad kjører aktivt.

– Men da er det viktig å nevne at jeg ikke har noen posisjon under selve løpshelgen. Min rolle er NDC-promotør, hvor jeg springer rundt og fikser gjerder og henger opp bannere og ordner småting. Men jeg har ingenting med baneoppsett å gjøre, og det føler jeg er viktig for min integritet, sier Kvia.

NM starter som nevnt med Grenland Motorsportsenter, er det er trening og kvalifisering hele fredagen. Så fullføres runden med nye treningsomganger og det klassiske sluttspillet gjennom lørdagen hvor finalevinnerne kåres mot lørdag kveld.

Powered by Labrador CMS