FERDIG: Guenther Steiner er ute av Haas.

Günther Steiner er ferdig i Haas

Günther Steiner blir ikke å se i Formel 1-paddocken kommende sesong.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: I en overraskende vending ble det Onsdag kveld klart at Günther Steiner forsvinner ut fra sin rolle som teamsjef i Haas. 58-åringen som er velkjent for de fleste etter en sentral rolle i Netflix-serien Drive to Survive mistet tillitten etter en tung sesong for teamet som endte med sisteplass i konstruktørmesterskapet. Det er også klart at teknisk direktør Simone Resta har forlatt teamet.

Steiner har vært med helt siden starten, og det var han som kom opp med ideen om å få et Formel 1-team på beina ved hjelp av Ferrari-deler og finansiering fra Gene Haas. Nå hadde ikke lenger teameier Gene Haas tiltro til at han var riktig mann til å det hele videre.

– Når vi ser fremover fremover som organisasjon var det klart at vi måtte forbedre våre prestasjoner på banen. Ved å utnevne Ayao Komatsu til teamsjef har vi grunnleggende ingeniørfag i hjertet av ledelsen vår. Vi har hatt noe suksess, men vi må være konsekvente i å levere resultater som hjelper oss å nå våre mål som organisasjon. Vi må være effektive med ressursene vi har, men å forbedre vår design- og ingeniørevne er nøkkelen til vår suksess som et team, uttaler Gene Haas.

Inn for Steiner er det foreløpig sjefsingeniør i teamet Ayao Komatsu som kommer.

Powered by Labrador CMS