Felix Heiberg i føringen foran Niklas Abrahamsen (høyre) og Dennis Bannergård (venstre).

DS3 Cup:

Gull og bronse til Norge

Felix Heiberg og Niklas Abrahamsen har levert varene denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Jyllansringen var vertskap for sesongavslutningen i DS3 Cup, en serie som flerfoldige nordmenn har gjestet over mange år og hvor det også ble kjørt en løpshelg på Rudskogen denne sesongen.

Felix Heiberg og Niklas E. Abrahamsen.

RACING: Jyllansringen var vertskap for sesongavslutningen i DS3 Cup, en serie som flerfoldige nordmenn har gjestet over mange år og hvor det også ble kjørt en løpshelg på Rudskogen denne sesongen.

Det er først og fremst Felix Heiberg og Niklas Abrahamsen som har ligget i toppen sammen med danske utøvere denne sesongen, og denne helgen skulle altså sesongavslutningen i Danmark krones med to norske medaljører.

Dog var det lite å gjøre med hjemmehåpet Densis Bannergård, som var raskest både på kvalifiseringen, første løp og andre løp. Det holdt likevel ikke til å ta Felix Heiberg som klistret seg inn på andreplassen bak Bannergård i de samme øktene. Dermed gikk DS3-gullet hjem til Aurskog.

– Felix safet inn mesterskapet med to fine andreplasser i dagens løp på Jyllandsringen. Det har vært en lærerik og morsom sesong der han har tatt store steg i løpet av sesongen. Nå er det bare å jobbe frem mot neste sesong og se hva vi kan få til der, heter det i en post på hans Facebook-side Heiberg motorsport.

Bronsemedalje skulle det bli til Niklas Abrahamsen, som også har vist titt og ofte at han er å regne med helt toppen, blant annet med to seire og flere pallplasser.

Finalehelgen på Jyllandsringen ble dog av det tyngre slaget, der han først måtte bryte med tekniske problemer før han avsluttet sesongen med en femteplass. Det holdt til bronsemedalje for 19-åringen fra Nakkerud utenfor Vikersund.

– En lang sesong er bak oss, og hardt arbeid ble i dag belønnet med 3. plass sammenlagt for Niklas. Cupen har gått over 12 løp, fordelt på 6 helger i Danmark, Sverige og Norge. Dagens to finaler endte med én DNF av tekniske årsaker, samt én P5 etter en del unødig klabb og babb fra en konkurrent. Uansett var dagens resultater mer enn godt nok til å sikre 3. plass i mesterskapet 2023, skriver Abrahamsens team NEA Racing i sosiale medier.

Powered by Labrador CMS