Isabell Rustad, her fra fjorårets Porschefestival på Rudskogen.

Ny sesong i Porsche Sprint Challenge Skandinavia:

Isabell går for gull

Isabell Rustad ruller denne helgen i gang sin andre sesong i Porsche Sprint Challenge Skandinavia - og etter målgang går turen rett til Vålerbanen og sesongåpningen i Racing-NM.

Publisert

RACING: Isabell Rustad er i år igjen å finne i Porsche Sprint Challenge Skandinavia hvor de fleste løpene foregår på svensk jord, men der det også venter et besøk til Danmark og ikke minst en tur «hjem» til Rudskogen. 

Porsche Sprint Challenge Skandinavia 2024

R1: Anderstorp - 3. - 4. mai

R2: Gelleråsen - 1. - 2. juni

R3: Jyllandsringen 29. - 30. juni

R4: Gelleråsen - 16. - 17. august

R5: Rudskogen - 6. - 7. september

R6: Mantorp - 20. - 21. september

RACING: Isabell Rustad er i år igjen å finne i Porsche Sprint Challenge Skandinavia hvor de fleste løpene foregår på svensk jord, men der det også venter et besøk til Danmark og ikke minst en tur «hjem» til Rudskogen. 

Årets første av totalt seks løpshelger går av stabelen denne helgen på Anderstorp, og til start finner vi en selvsikker norsk fører.

– Jeg føler meg mye mer selvsikker i bilen. Tempoet begynner å komme, og det er mye mer små detaljer å jobbe med enn det var i fjor. Så jeg føler meg godt forberedt, forteller Isabell Rustad til Parc Fermé.

Forventer tøff motstand 

At Rustad nå føler seg mer selvsikker i bilen medfører naturlig nok at hun også er nærmere å utnytte bilens fulle potensial. 

Isabell Rustad i aksjon.

– Jeg pusher mye mer nå og er mye mer på «limit» enn det jeg var før. Og det at jeg for eksempel får litt sladd noen ganger gjør liksom ingenting. Før var jeg litt mer nervøs når jeg begynte å få sladd, men det gjør ingenting nå. Og jeg tørr å bruke bilen mer, forteller Rustad. 

Fjorårets største konkurrenter er borte, ikke minst suverene William Siverholm, og med et års erfaring er det nå mesterskapsseier som er målet for Isabell.

– Jeg liker ikke å si det så høyt, men det er vel egentlig det, svarer hun på spørsmål om målet i år er seier i mesterskapet. 

Den største konkurrenten kan i år bli teamkamerat Wilmer Wallenstam. Svensken er bare 16 år, men har allerede vist et godt tempo. 

– Vi får se hvordan det blir i løp, fordi i motsetning til han så har jeg jo erfaring fra løp. Jeg tror det er en fordel, så får vi se hvordan det utvikler seg. Jeg har en god magefølelse egentlig, men vi får se hvordan det går. 

– Tror du at den som er raskest i teamet også kan ende med å være den rakseste totalt denne sesongen?

– Ja det tror jeg egentlig. De andre bilene er også veldig raske, men de er litt mer av og på. De er ikke jevnt der oppe, så derfor tror jeg at det kan bli meg og Wilmer som kniver mest, sier hun. 

Videre til Vålerbanen

Når kjøringen på lørdag er overstått i Sverige bærer det rett til Vålerbanen for å hive seg med i Racing-NM på søndag. 

– Så da starter jeg bakerst på søndag da, humrer Rustad. 

Sjekk ut vår podkast-episode med Isabell Rustad på YouTube eller der du hører podkast!

Egentlig var planen å kjøre i GT1-klassen med Porsche, men kostnadene gjør at det foreløpig ikke har kommet på plass. 

Det er også usikkert hvor mye hun skal kjøre i GT5-klassen denne sesongen med Peugeot 206-en hun etterhvert kjenner godt til, men med x antall familiemedlemmer i aksjon ønsket hun uansett å være til stede på Vålerbanen denne helgen. Så hvorfor ikke kjøre selv?

– Egentlig hadde vi ikke tenkt til å kjøre NM i år med Puegoten, men å heller kjøre GT1 med Porschen. Vi er ikke helt sikre på hvordan vi løser det enda, også er greia at vi uansett skal dra å se på onkel kjøre, og fetteren til mamma kjører og stesønnen til onkel og masse venner. Så da kan jeg like så godt kjøre.

Se helgens sendetider i Porsche Sprint Challenge Skandinavia, Racing-NM og andre mesterskap i vår helgeplanlegger!

Powered by Labrador CMS