Rally-EM:

Mads Østberg avsluttet sesongen med seier

Det ble en fin avslutning på EM-sesongen for Mads Østberg denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Lenge var det hjemmefører Miklós Cosmós som ledet Rally Ungarn, men på den nest siste etappen måtte han bryte etter å ha kjørt av veien. Da sto Mads Østberg, som med to etapper igjen av løpet hadde 15 sekunder å hente inn, klar til å ta over ledelsen.

Den rutinerte nordmannen gjorde ingen feil og vant den avsluttende etappen med power stage-status, og det ble med det totalseier i løpet han også vant i 2021, 12,8 sekunder foran Ferenc Vinsze.

– Det er virkelig fantastisk. Det har vært en veldig tøff sesong og ja, å avslutte sesongen sånn.. vi har nyt rallyet så mye og bilen har fungert bra. Selv med de vanskelige forholdene vi møtte her har vi ikke hatt mange problemer så det har vørt en utrolig helg, fortalte Østberg etter målgang som samtidig delte sin medfølelse med Miklós Cosmós som måtte bryte løpet fra ledelse på den nest siste etappen.

– Jeg er veldig glad for å avslutte sesongen på denne måten, avsluttet Østberg.

Sikret pallplass i mesterskapet

Sesongen har samlet sett ikke gått som ønsket for Østberg som allerede før den siste løpshelgen hadde mistet muligheten til å kapre EM-gullet. Seieren i Ungarn står igjen som den eneste seieren i en sesong som heller ikke har gitt poeng i alle løp.

I mesterskapet ender Østberg likevel som nummer tre bak årets Europamester Hayden Paddon og andremann Martins Sesks. Planen var i utgangspunktet også å returnere til VM-kjøring i WRC 2-klassen for første gang på to år under forrige helgs Rally Chile, men det ble ikke mulig grunnet mangel på deler. Hva Østberg skal gjøre neste sesong er foreløpig uvisst.

Junior-medalje til Ola

Ola Jr. Nore gikk denne helgen inn i årets siste EM-runde som tredjemann i juniorklassen. Egentlig så var det nordmannen som ledet klassen, men da budsjettproblemer hindret han fra å delta i Tsjekkia glapp den ledelsen.

Med 12 poeng opp til førsteplassen og 9 poeng opp til andreplassen i mesterskapet var han avhengig av å slå ledende Norbert Maior og Roberto Dapra, men det ble en vanskelig oppgave med punktering på første etappe og et nytt tidstap på den andre etappen. Unggutten fulgte opp med klasseseier på to fartsetapper og ellers godt tempo, men han klarte aldri å hente inn tidstapet. I løpet ble Nore nummer fem i klassen, og i mesterskapet ender 23-åringen til slutt opp på tredjeplass.